Начало Автомобили Първи официални подробни снимки на Порше Панамера

Първи официални подробни снимки на Порше Панамера

459
0

Близо 9 месеца преди пускането на пазара, Порше разпространи първите официални снимки на новото Порше Панамера. Уникалният модел с четири пълноценни места ще е първият четириврат модел на марката от клас Гран Туризмо. Това ще бъде четвъртата моделна серия на Порше, която ще се продава заедно със съществуващите три – 911, Бокстер/Кайман и Кайен.

Панамера е един напълно различаващ се от останалите модели в семейството на Порше автомобил, но въпреки това той е запазил типичната визия за представител на марката. Колата е по-широка и дълга от повечето представители в нейния клас.

В интериора най-много се набива на очи огромната централна конзола, която започва от таблото и завършва чак при задните седалки, като по този начин обособява 4 отделни места. За кожената тапицерия ще се предлагат 13 различни цветови комбинации, от които 4 ще са двуцветни.

Предните седалки на Панамера S и 4S ще могат да се регулират в 8 различни дирекции. Разбира се, за всички варианти на модела ще бъдат предлагани и спортни анатомични седалки.

Измежду останалите опции са висококачествена аудио система, произведена от Бурместер, четиризонов климатроник, задни странични въздушни възглавници и новата седемстепенна скоростна кутия с двоен съединител на марката, наречена PDK.

Първоначално Панамера ще се предлага само във варианти S и 4S, като и двата модела ще бъдат задвижвани от 4.8-литров V8 двигател, разполагащ с мощност от 400 к.с. С него S-версията ще развива 100 км/ч за 5.4 секунди и ще достига максимална скорост от 283 км/ч. Комбинираният разход за този модел е 10.8 литра на сто километра. 4S- версията пък ще прави 100км/ч за точно 5 секунди. Максималната скорост остава непроменена, разходът на гориво при 4S е 11.1 литра на сто.

Панамера Турбо с пълнопреводно задвижване ще се задвижва отново от 4.8-литров V8, но този път допълван от битурбо. Така максималната мощност при този вариант е 500 к.с., а за ускорение от 0 до 100 км/ч ще са нужни 4.2 секунди.

Цените за Германия ще започват от 94 575 евро за Панамера S със шестстепенна механична скоростна кутия. Същата версия, но с PDK ще струва с 3500 евро повече. На върха в ценовата листа ще седи Панамера Турбо, която ще се предлага за 135 00 евро.