Начало Автомобили Първи официални снимки на новата КИА Соренто

Първи официални снимки на новата КИА Соренто

189
0

След като представи изцяло новите модели Соул и Форте, КИА възнамерява да пусне и изцяло ново поколение на SUV-модела си Соренто. Автомобилът, който следва изцяло новата дизайнерска философия на марката, вече може да се види на първите официални снимки, които компанията публикува в уебсайта си Kia-world.net .

‘Широката усмивка’, която решетката и фаровете образуват, вече бе видяна и при няколко по-рано представени от компанията модели.

Колестната база на Соренто е увеличена, също както и височината и ширината й. Силуетът му остава сходен с този на предходния модел, но предницата вeче е по-масивна, както се вижда и от снимките.

За европейските и азиатските пазари Соренто ще бъде оборудван с първия си дизелов агрегат. Той ще има работен обем от 2200 кубически сантиметра и мощност от 200 к.с., а средният му разход на гориво ще е около 14 литра на сто километра, като това би трябвало да му извоюва доста предни позиции на корейския пазар. Гамата от бензинови двигатели ще включва 2.4-литров четирицилиндров мотор, както и 3.8-литров V6 агрегат, като освен с механична, тези двигатели ще могат да се комбинират и с 6-степенна автоматична трансмисия.

Очаква се моделът да бъде представен официално идния месец в Сеул. Тогава КИА ще разпространи и повече информация относно колата.