Начало Автомобили Първи снимки на БМВ Х5 фейслифт

Първи снимки на БМВ Х5 фейслифт

664
0

БМВ разпространиха първите официални снимки на фейслифт версията на Х5.

Очаква се колата да дебютира официално на автосалона в Ню Йорк, а продажбите ще започнат в края на пролетта.

Ревизираният SUV модел има нови брони, повече детайли, боядисани в цвета на купето, нови колела, променени фарове и стопове и ново място за фаровете за мъгла.

В интериора единствената промяна е добавянето на iDrive системата в комплект с 6,5-инчов монитор (като опция се предлага и 8,8-инчов). За сметка на това обаче БМВ вече ще предлагат няколко нови екстри като опция. Между тях са активно-вентилиращи се предни седалки, подгряване на волана, панорамен покрив, 4-зонов климатроник и DVD развлекателна система. Ще се предлагат също така и адаптивни светлини, камера за обратно виждане, активен круиз контрол със система stop/go, дисплей с информация за скоростния лимит и т.н.

Промени има също и под капака, където 3-литровият шест-цилиндров двигател е заменен от подобен, само че с турбо-компресор и мощност от 306 конски сили. С него тежката машина може да достигне 100 км/ч за 6,8 секунди и да развие максимална скорост от 235 км/ч. Средният разход на гориво при този мотор е 10 литра на сто км.

4,4-литровият двигател за X5 xDrive50i също е ревизиран и вече има туин-турбо. Така мощността е нарастнала до 408 к.с., а въртящият момент – до 400 Нм. С него 100 км/ч се достигат за 5,5 секунди.

Дизеловите агрегати също са два, като и двата имат работен обем от 3 литра.

Всички агрегати ще бъдат съчетавани с 8-степенната  автоматична трансмисия на  марката.

БМВ твърдят също така, че пълнопреводната система xDrive ще е доста по-неутрална, като същевременно и окачването е чувствително подобрено, което със сигурност би трябвало да подобри още качествата на X5 извън пътя.

Базовата цена за новото БМВ Х5 в Европа ще бъде 54 200 евро.

ГАЛЕРИЯ