Начало Автомобили Първи снимки на новия Опел Астра

Първи снимки на новия Опел Астра

928
0

Появиха се и първите официални снимки на новото поколение Опел Астра. Най-сериозният конкурент на Фолксваген Голф е взел доста от стайлинга на спечелилия няколко награди Инсигния. Линиите му са гладки, елегантни и изчистени с лек спортен привкус. Колата е базирана на новата Делта платформа на Дженерал Моторс, която използват също и моделите на Шевролет Круз и Волт.

Гамата двигатели започва с 1.4-литров атмосферен бензинов агрегат, след който идва турбомотор със същия работен обем, който ще развива от 120 до 140 к.с, като въртящият момент тук ще е от 175 до 200 Нм.  1600-кубиковият турбо-двигател от Инсигния също ще се предлага в гамата.

При турбо-дизеловите мотори пък ще има варианти с работен обем от 1.3, през 1.7 до 2.0 литра .

Новата Астра ще се появи на пазара в Европа през есента на 2010-та година в петвратата си версия. Към края на годината и началото на 2011-та ще се появят и купето GTC, заедно с комби-моделите. Някои медии твърдят, че в САЩ Астра ще се продава под марката Бюик. Дали това е така, ще разберем на тазгодишното изложение във Франкфурт, когато се очаква да станат ясни и повече детайли около модела.

Ето и първото видео на модела: