Начало Автомобили Първи снимки на Пагани Зонда R в действие

Първи снимки на Пагани Зонда R в действие

71
0

Вече са налице и първите снимки на новото Пагани Зонда R в действие. Моделът бе представен чрез медиите преди броени дни със студийни и обработени снимки. Сега обаче вече може да се види истинското лице на автомобила. Тестовата сесия се е провела на доста мокро трасе, като освен мократа писта, видимостта също е била пречка за показването на пълните възможности на колата. Но въпреки това снимките, направени по време на теста дават достатъчно добра представа за това как изглежда модела в действителност. В допълнение има и няколко снимки на R-версията, снимана до ‘обикновена’ Зонда, което още по-добре показва разликите между двата модела, които наистина не са малко.

Ироничното в случая е това, че човекът, който е дал идеята за новата Зонда R, всъщност изобщо не се интересува от състезания. Той си остава един от най-верните клиенти на марката и има вече три други Зонди в гаража си и твърди, че все пак е възможно новата R-версия да бъде управлявана и по пътищата, а не само на пистата.

Колата, която изглежда като готов за участие в Льо ман болид се задвижва от V12 двигател на Meрцедес-Бенц AMG с работен обем от 6 литра, мощност от 750 к.с. и 710 Нм въртящ момент. Скоростната кутия, разбира се, е подредена и е със 6 степени. Моделът е с 394 мм по-дълъг от останалите си събратя, а междуосието му е увеличено с 47 мм.

Както вече бе обявено, цената на колата ще бъде почти милион и половина евро, което обаче най-вероятно няма да охлади особено ентусиазма на досегашните клиенти на марката.