Начало Автомобили Първи снимки на Порше Бокстер Спайдър

Първи снимки на Порше Бокстер Спайдър

440
0

Порше разпространиха първите снимки и детайли относно новия си модел Бокстер Спайдър.

Колата е задвижвана от 3,4-литров 6-цилиндров двигател, който развива 320 к.с. (с 10 повече от Бокстер S) и който може да бъде поръчан в комплект с PDK трансмисията на Порше, разполагаща с два съединителя.

Бокстер Спайдър може да развие 100 км/ч за 4,8 секунди и да достигне максимална скорост от 267 км/ч. И въпреки че на някой това може и да не му звучи особено впечатляващо, то изразходваното гориво при тези параметри, а именно – 9,3 литра на сто километра, определено прави картинката доста по-различна, особено за европейските потребители.

Това отчасти се дължи и на доста ниската маса на колата – сухото тегло е точно 1275 кг, което прави Бокстер Спайдър най-леката кола в гамата на Порше в момента. Другите големи плюсове са снижаването на центъра на тежестта и добавянето на изцяло ново спортно окачване.

На външен вид автомобилът изглежда добре – новите колела му отиват чудесно, задницата е променена с цел да прилича повече на супер-модела Карера GT, докато предната част не е „пипната“ особено, което може би е по-добрият вариант в този случай.

Моделът ще бъде представен официално на автомобилното шоу в Лос Анджелис, а продажбите му ще стартират през февруари 2010-та година. Базовата цена в Германия ще е 63 400 евро.

Ето и едно видео на новия Бокстер Спайдър, в което колата може да бъде разгледана по-обстойно: