Начало Други Първи тестове за новият болид от GP3

Първи тестове за новият болид от GP3

29
0

Първата кола от новите серии GP3 направи дебюта си на пистата Пол Рикар във Франция вчера. Шампионатът, който трябва да се впише като междинна стъпка към GP2 сериите, ще стартира догодина. Автомобилът бе пилотиран от тест-пилота на Рено във Формула 1 Ромейн Гросжан, който в момента е и лидер в GP2 сериите.

Колата, произведена от Далара, бе закарана на пистата след месеци симулационна работа. Тя е оборудвана с двулитров двигател Рено и гуми Пирели.

„Много съм доволен, че успях да добия първи впечатления от GP3 колата. имахме продуктивен ден с много малко проблеми и доста приятни изненади, особено що се отнася до скоростта. Бях впечатлен от нивото на надежност на автомобила в този първи тест“, обясни Гросжан, след като излезе от кокпита и добави:

„Колата наистина е забавна за каране, а нивото на въздушното притискане е впечатляващо още отсега, въпреки че още не сме решили какво точно ще се използва. При сравнение с кола от Формула 3 ускорението е по-добро, а скоростта в бързите завои е идентична. Едно нещо е сигурно – колите от GP3 ще са доста бързи! Планките зад волана за смяна на предавките също са една чудесна добавка в автомобила, който определено ще подготви пилотите в GP3 за стъпката им към следващата категория – GP2.“