Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Първи точки за Фетел като пилот на Астън Мартин

Първи точки за Фетел като пилот на Астън Мартин

3439
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел, снимка Астън Мартин
Себастиан Фетел записа най-добрия си резултат от началото на сезон 2021 в F1. Пилотът на Астън Мартин завърши на пета позиция. Това са първи точки за него като пилот на британския тим. Също така бе избран от феновете за пилот на деня. Германецът стартира осми, но благодарение на перфектната стратегия изпревари Пиер Гасли и Люис Хамилтън, за да се озове на шеста позиция. После мина едно място напред след отпадането на Валтери Ботас. Това бе и първо класиране на двата болида на Астън Мартин в зоната на точките.

„Доволен съм от петото място. Страхотно е за отбора да има две коли в зоната на точките. Този резултат е благодарение на добрите решения, които взехме при правенето на стратегията. Темпото ми също бе много добро. Знаех, че двата тура преди влизането ми в бокса са от решаващо значение и затова натисках до краен предел. Когато излязох от пита бях много близо до Гасли и Хамилтън, но успях да ги задържа зад себе си. Състезанието в Монако е много непредвидимо и съм горд, че успяхме да се справим с това предизвикателство“, сподели Фетел.

Другият пилот на екипа Ланс Строл също намери място в топ 10. Канадецът спря два пъти в бокса и стигна до осмата позиция, след като стартира тринадесети.

„Добър ден за мен и отбора. И двата болида спечелиха точки. Стратегията ни бе добра и заслужено си тръгваме със спечелени точки. Направих добър старт и не ми бе никак лесно да съм с твърди гуми. Продължаваме да работим по подобряването на колата и се надяваме добрата ни форма да продължи и в Баку“, каза Строл.