Начало Автомобили Първият Infiniti Q50 слезе от конвейра в завода Точиги

Първият Infiniti Q50 слезе от конвейра в завода Точиги

51
0

Първият производствен модел на Infiniti Q50 – изцяло новият премиум спортен седан на марката слезе днес от конвейера в завода в Точиги.

Официалната церемония за отбелязване на началото на производството премина в присъствието на Карлос Гон, президент и изпълнителен директор на Nissan Motor Co. Ltd. и Йохан де Нисшен, президент на Infiniti Motor Company Ltd.

Q50 е първият от новото поколение автомобили на Infiniti. Той дефинира нови стандарти в сферите на емоционалната стилистика, авангардните технологии и динамиката. Моделът, чиято премиера се състоя на международния автосалон в Детройт през януари, е в основата на дръзката нова моделна гама на Infiniti.

Благодарение на уменията и непрестанния стремеж към подобряване на динамиката Точиги е известен в цял свят като производител на автомобили от най-високо качество. Година след година Точиги дефинира нови стандарти за качество в промишлеността. С Q50 екипът на Точиги още веднъж доказа уменията и майсторството си, както и силата на японското монодзукури – коментира Гон.

Де Нисшен добави, че Q50 е първият фойерверк от новото продуктово порфолио на Infiniti с „Q” номенклатурата на названията, одобрена през декември миналата година:

– Първият Infiniti в новата ни моделна гама трябваше да отразява съществените ценности на марката – изкусителен дизайн, страстно внимание към детайла, прецизност на изработката, впечатляваща динамика и провокативно предизвикателство към статуквото. Q50 определено се справя с това.

Трикратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел изигра активна роля в програмата за изпитания и оценяване Q50 в качеството си на директор по експлоатационните качества. Той изпрати специално видеообръщение на производствения екип в Точиги и пожела на всички успех, като заяви и че е щастлив от своя дял в разработката на Q50. Фетел ще участва в усъвършенстването на динамиката на бъдещата моделна гама на Infiniti.

Изцяло новият Infiniti Q50 се предлага с технологично авангардно 3,5-литров V6 бензин-електрически хибридно задвижване и 3,7-литров бензинов двигател.