Начало Автомобили Първите резултати от инвестиционна програма на Fiat са положителни

Първите резултати от инвестиционна програма на Fiat са положителни

23
0
Fiat

Първите резултати от решението на Fiat да използва заводите си в Италия за фокусиране върху производство на автомобили за износ дават окуражаващи резултати, съобщиха председателят и главният изпълнителен директор на компанията – Джон Елкан и Серджо Маркионе. В писмо до служителите си, изпратено преди празниците, те посочват, че Fiat ще продължи серията инвестиции, за да се справи с пазара в Европа в трудната икономическа ситуация.

Fiat планира да използва италианските си фабрики, за да прави модели на Jeep и други марки на групата за износ. Разчита се продажбите на външни пазари да помогнат за преодоляване на сложното положение в Италия, както и за това работниците да запазят работата си.

Първите знаци, идващи от завода на Maserati Giovanni Agnelli са много положителни и ни окуражават за продължаваме в същата посока – се казва в писмото.

Фабриката, намираща се извън Торино, прави два модела на Maserati – Quattroporte и Ghibli. В изложението не се посочват никакви конкретни данни за инвестиции.

Елкан и Маркионе очакват 2014 г. да е сериозно предизвикателство:

Знаем, че пазарът ще продължи да е труден, но вярваме, че можем да постигнем целите, които сме си поставили.

Целта на Fiat е да излезе на чисто в Европа до 2016 г. Догодина се очаква лансирането на определен брой модели – включително вече обявения нов Jeep и нов Fiat 500X, който може да се прави в поведе от една версия.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.