Начало Автомобили Първият 3D дигитален инструментален панел e създаден в България

Първият 3D дигитален инструментален панел e създаден в България

Първият 3D дигитален инструментален панел в новия Peugeot 208 е създаден от българското подразделение на Вистеон

283
0

Българското подразделение на компанията Visteon, глобален лидер в производството на инструментални панели, представи първия 3D изцяло дигитален панел, изобразяващ холограмни обекти. С него е  оборудван новия PEUGEOT 208. Той част от уникалния за PEUGEOT i-Cockpit® и е вграден за пръв път в масово производство.

Новият PEUGEOT 208, се отличава с енергичните линии на своя дизайн и се предлага в три варианта на енергиен източник – електрически, бензинов и дизелов. По-дълго, по-широко и по-ниско в сравнение с предходния PEUGEOT 208, това ново поколение разкрива отличителен силует. То подсказва спортен дух чрез своите изчистени, стегнати линии.

Електрозадвижваният вариант PEUGEOT e-208 притежава 100 KW (136 к.с.) електрически мотор, развиващ 260 Нм въртящ момент. Освен него гамата включва пълна гама модерни бензинови (3-цилиндрови, 1,2-литрови двигатели PureTech 75, 100 и 130) и дизелов (4-цилиндров,1,5-литров двигател BlueHDi 102) двигател, съответстващи на стандартите €6.d. Уникално за сегмент B, PureTech 100 и 130 се предлагат с осемстепенна автоматична скоростна кутия EAT8.

Инструменталният 3D панел на PEUGEOT 208 е първият от наколкото варианта на Groupe PSA. Предстои през следващите години да бъдат пуснати в производство и дисплеи с различни размери.

На представянето присъства и премиерът Бойко Борисов, който обяви, че България е готова да изгради автомобилен завод. По думите му още догодина в страната ще дойде инвеститор. Вече няколко компании се колебаели дали да стъпят на българския пазар.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter