Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Първо двойно класиране в топ 10 за Мерцедес

Първо двойно класиране в топ 10 за Мерцедес

53
0
Михаел Шумахер

Пилотите на Мерцедес Нико Розберг и Михаел Шумахер за първи път през сезон 2011 г. във Формула 1 се класираха в третата част на квалификация. Те заеха съответно трета и осма позиция на стартовата решетка на Истанбул парк. Представянето на Нико е най-доброто му в официална тренировка за разпределение местата на грида от Малайзия през 2010 г.

Седемкратният световен шампион пък имаше по-големи очаквания след второто си време в сутрешните изпитания, но поне спести (както и съотборникът му) комплект нови меки гуми за състезанието, след като използва хард в Q1 и по едни софт в Q2 и Q3.

Разбираемо е защо не съм щастлив. Стана нещо особено странно. Колкото повече натисках в бързата си обиколка, толкова повече се объркваше тя. Бях на лимита през цялото време, но колата просто се пързаляше навсякъде и така и не влязох в ритъм – ядосваше се Шумахер.

Шефът на отбора Рос Браун изрази удовлетворение от постоянния прогрес на екипа си в последните стартове от шампионата.

В началото заявихме, че автомобилът има повече потенциал, отколкото ние извличаме от него. Точно това бе доказано и с днешното ни представяне. Няма някакви драматични промени. Всички, включително състезателите, запазихме спокойствие и работихме здраво, за да оправим всичко по колата си – заяви англичанинът.

Съперниците също забелязаха подобрената скорост на Мерцедес. Още вчера Фелипе Маса заяви, че щутгартци са направили най-сериозната крачка напред. Днес и от Макларън отбелязаха напредъка, като според Люис Хамилтън битката с Розберг и Шумахер може да се окаже особено трудна.