Начало Автомобили Първото BMW XM, първото BMW M3 Туринг и новото BMW Z4 М40i...

Първото BMW XM, първото BMW M3 Туринг и новото BMW Z4 М40i са вече в България

3164
0

BMW Group България представя новите модели в гамата на най-мощната буква на планетата. Първото BMW XM, първото BMW M3 Туринг и новото BMW Z4 вече се предлагат от търговските партньори на марката в цялата страна.

Първото BMW XM

В годината на 50-годишния си юбилей BMW M GmbH за пръв път представи High-Performance автомобил с електрифицирано задвижване. Plug-in хибридната система включва V8 бензинов двигател и особено мощен електромотор осигурява вълнуваща динамика на BMW XM:

  • среден разход на гориво: 1,6 – 1,5 л/100 км според WLTP;
  • среден разход на електроенергия: 30,1 – 28,9 кВтч/100 км според WLTP;
  • CO2  емисии (комбинирани): 36 – 33 г/км според WLTP.

Новоразработеното M HYBRID задвижване, екстравагантният дизайн и прогресивната луксозна атмосфера в интериора на BMW XM са съчетани в една нова интерпретация на автомобилната концепция Sports Activity Vehicle (SAV) в High-Performance сегмента, която привлича нови целеви групи и пазари към неповторимото M усещане.

BMW XM е акцентът в моделната офанзива през юбилейната година на марката и в същото време е първият оригинален BMW M автомобил след BMW M1. Прецизните акценти в екстериорния дизайн на High-Performance SAV напомнят на легендарния спортен автомобил със средноразположен двигател. BMW XM се произвежда в завода на BMW Group в Спартанбърг, САЩ и вече е на пазара. Най-важните пазари за САЩ, Китай и Средният Изток.

Цена за BMW XM за България 340 350 лв. с вкл ДДС. Специалния BMW XM Label Red е с цена 390 400 лв. с вкл ДДС и ще се продва от юли 2023 г.

Първото BMW M3 Туринг

Първото BMW M3 Туринг комбинира неподправено състезателно усещане с особено индивидуален характер и разширени функционални възможности. Вълнуващата динамика се задвижва варианта на редовия шестцилиндров двигател с мощност 375 кВт/ 510 к.с. и технология M TwinPower Turbo, осемстепенната трансмисия M Steptronic с Drivelogic и системата за задвижване на четирите колела M xDrive. Най-новият модел на моделното семейство се предлага само като BMW M3 Competition Туринг с M xDrive.

  • среден разход на гориво: 10,4 – 10,1 л/100 км;
  • CO2 емисии (комбинирани): 235 – 229 г/км според WLTP.

Гъвкавият интериор осигурява индивидуален профил на първото BMW M3 Туринг. Това дава нови възможности за наслада на типичната за М динамика във всекидневието.

Цена за България 189 100 лв, с вкл. ДДС и е в продажба от юли 2023 г.

Новото BMW Z4 М40i

Чистокръвен роудстър, по-спортен и атрактивен от всякога – това е BMW Z4 през моделната 2023 г. Най-новата, старателно модернизирана версия на открития двуместен автомобил впечатлява със свежите дизайнерски акценти в екстериора, по-богатото серийно оборудване и нови опции.

Новостите подчертават повече от всякога спортния характер на BMW Z4 е осигуряват идеалните предпоставки за продължаване на неговата успешна история. Моделът е символ на чистата радост от шофирането в моделната гама на премиум автомобилния производител от Бавария.

Мощните двигатели задвижват задните колела. Динамиката, пъргавината, класическият текстилен мек покрив и прогресивната премиум атмосфера в интериора на BMW Z4 пренасят в модерната епоха традиционното роудстър изживяване. Спортният дух веднага се разпознава от екстериорните елементи на М спортния пакет, който вече е сериен и за четирицилиндровите модели. Вече няма да се предлагат оборудванията Модел Advantage, Модел Sport Line и Модел M Sport. С три нови варианта гама от външни лакови покрития са разширени възможности за индивидуализация на BMW Z4. Предлагат се допълнителни 19-инчови M алуминиеви джанти и светлини M Shadow Line.

Портфолиото от задвижвания включва два четирицилиндрови и един редови шестцилиндров двигател, който осигурява абсолютната уникалност в сегмента на BMW Z4 M40i

  • среден разход на гориво: 8,1 – 7,9 литра/100 км;
  • CO2емисии (комбинирани): 184 – 179 г/км според  WLTP

Продажбите на BMW M Автомобила са над 30 % от всички продажби на роудстъра по целия свят, като в Германия BMW Z4 M40i има пазарен дял от 48 %.

По целия свят вече са продадени над 55 000 екземпляра от третото поколение BMW Z4.  Най-важният отделен пазар за роудстъра е Германия, където са продадени около 26 % от всички автомобили от настоящото поколение, следван от САЩ със 17 %, Китай, Обединеното кралство и Япония. Откакто е въведено на пазара, BMW Z4 има изключително постоянен обем на продажби в един автомобилен сегмент, който като цяло намалява. Още от самото начало той е най-продаваният модел в своя изключително конкурентен автомобилен клас, който е зает почти изключително от немски премиум марки, и оттогава непрекъснато увеличава пазарния си дял.

Цена за България 132 750 лв. с вкл. ДДС.