Начало Formula E News Паскал Верлайн спечели състезанието в Мексико

Паскал Верлайн спечели състезанието в Мексико

793
0
Паскал Верлайн
Паскал Верлайн, снимка Формула Е

Паскал Верлайн спечели eПри на Мексико във Формула Е.  На пистата Аутодромо Ерманос Родригес той стартира от полпозишън и контролира темпото си по време на надпреварата. Втори финишира неговият съотборник Андре Лотерер. Третото място отиде при двукратния шампион и пилот на DS Techeetah Жан-Ерик Верн. Това бе първа победа за Верлайн и екипа на Порше в електрическия шампионат.


На старта Верлайн направи добро потегляне и успя да отблъсне атаката на Едоардо Мортара. Трети се движеше Андре Лотерер, а Алекс Симс получи технически проблем и отпадна във втора поредна надпревара.

Пилотите на Порше започнаха да губят скорост и бяха изпреварени от Жан-Ерик Верн. Съотборникът на французина Антонио Феликс да Коща също атакува Лотерер, но двамата имаха контакт, който доведе до откъсване на левия преден калник на болида на DS Techeetah. В борбата за водещите позиции участваше и Робин Фрайнс. Малко по-назад бяха пилотите на Мерцедес, Нисан, както и Лукас си Граси.

Малко преди преполовяването на времето Верлайн бе инструктиран по радиото да вдигне темпото. Германецът получи информация, че разполага с повече електрическа енергия от своите съперници и има реален шанс да победи. Междувременно лидерите затвориха с обиколка Антонио Джовинаци. Италианецът продължаваше да изпитва трудности с адаптацията към новия си болид. Малко след това той се прибра в бокса и отпадна. В дъното на колоната бе и съотборникът му Серхио Сете Камара, както и другите новобранци Дан Тиктъм и Оливър Аскю.

С напредване на състезанието Верлайн си върна лидерската позиция. Бившият пилот от F1 се възползва от по-голямото количество енергия в своя автомобил и изпревари Мортара на старт-финалната права. Няколко завоя след това Лотерер също мина пред победителя от второто състезание в Саудитска Арабия.

Пилотите на Порше отвориха комфортен аванс пред своите преследвачи и се запътваха към двойна победа. Зад тях Робин Фрайнс атакува и изпревари Верн. Въпреки това битката за последното място на подиума не бе приключила.

В последната обиколка на състезанието в Мексико част от състезателите останаха без почти никакъв заряд в своите батерии. Това доведе го разместване на позициите в колоната. В крайна сметка Верлайн записа първи успех като пилот от Формула Е. До него на подиума се качи Андре Лотерер, който помогна за двойния успех на Порше в Мексико. Последното място на подиума отиде при Жан-Ерик Верн, който успя да се справи с Робин Фрайнс.

Четвърти финишира съотборникът на Верн Антонио Феликс да Коща, следван от Едоардо Мортара (Вентури) и световният шампион Ник де Врийс с Мерцедес. Седми завърши Робин Фрайнс от тима на Енвижън Рейсинг пред пилотите на Нисан Себастиен Буеми и Максимилиан Гюнтер. Последната точка бе спечелена от Джейк Денис от отбора на Андрети.