Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пат Фрай: Надявам се и утре да имаме същия резултат

Пат Фрай: Надявам се и утре да имаме същия резултат

51
0
Ферари

Техническият директор на Ферари Пат Фрай бе широко усмихнат след края на днешния първи ден тренировки на пистата край Шанхай. Англичанинът бе доволен от топпостижението на Фелипе Маса и добрите резултати на новите елементи, които той елегантно избегна да назове подробно и конкретно.

Що се отнася до третото време на Фернандо Алонсо и поредния уикенд, в който бразилецът изглежда по-бърз от испанеца, Фрай обясни, че Маса още сутринта е намерил отличен баланс на колата си. След това с лекота е променил нещата и в работата с меките гуми, докато Алонсо се е сблъскал с известни проблеми в балансирането на болида си и когато е бил с новите меки гуми във втората тренировка, колата не е била оптимална.

Фрай потвърди, че Ферари наистина работи активно през последните месеци, за да подобри своята скорост в една обиколка, нищо, че Алонсо снощи каза, че квалификациите стават все по-малко важни с всяка изминала година.

Според техническия шеф на Скудерията разликата в скоростта на една обиколка между двата типа гуми е наистина значителна, но едва ли е чак 2 сек, както сподели Маса след края на тренировките.

Мисля, че още на тестовете видяхме, че е около 1,2 до 1,6 сек най-много на тази писта, което пак не е малко – каза Фрай.

Той отбеляза още, че меките гуми наистина много бързо се износват и това ще е проблем за всички. По-твърдите (медиум) наред ок и с тях може да се направи състезанието, както е планирано.