Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пат Фрай не е доволен от представянето на Ферари в изпитанията

Пат Фрай не е доволен от представянето на Ферари в изпитанията

62
0
Никола Томбазис,Пат Фрай

Техническият директор на Ферари Пат Фрай призна след третия ден предсезонни тестове на Херес, че не е доволен от настоящото представяне на новото F2012. Англичанинът обясни, че има много работа за вършене по поведението на автомобила в завоите.

Не съм доволен от позицията, в която се намираме в момента – бе цитиран Фрай от autosport.com – Има много какво да се подобрява. Не бих казал, че съм удовлетворен, докато всичко не се напасне като хората.

Първите два дни тренировки с Фелипе Маса преминаха без технически проблеми, но днес Фернандо Алонсо бе спрян за известно време от повреда в хидравликата. Заради това утре от Маранело на Херес ще пристигнат нови компоненти, за да се предотврати повторение на днешните грижи. Ограничените тестове обаче притискат екипа, въпреки че според Фрай базата е добра.

Основната платформа е ОК. Можем обаче да направим нещо различно за завоите – влизане и средата на кривата до излизане от нея. Опитваме се да намерим точния баланс в тях. При всяко излизане изпробваме почти напълно различна конфигурация. Правят се купища анализи и тук (на пистата – б.р.), и във фабриката. Използваме симулатора и всички налични средства, за да напаснем целия пакет. Напрежение има върху целия тим. Налага се да взимаме решения бързо – обясни Фрай.

Той отново заяви, че Ферари не гонят времена за обиколка, тъй като трябва да извлекат максимума от едва 12-те дни предсезонни тестове.

Снегът на Фиорано ни спъна, тъй като първата сутрин с Фелипе вършехме нещата, които трябваше да сме приключили още там. Сега наваксваме. Предното окачване не е причина за това. Пулрод структурата има малки предимства по отношение на аеродинамиката и центъра на тежестта, а и честно казано не е голям риск. Гонехме лимитите в интерес на представянето – допълни той.

Като издръжливост F2012 е на добро ниво, смята Фрай. На въпроса какво послание би изпратил до феновете на Ферари, отговорът му бе:

Всички работим много упорито.