Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пат Саймъндс: Свалям шапка на Тимо

Пат Саймъндс: Свалям шапка на Тимо

39
0
Пат Саймъндс

Техническият директор на Маруся Пат Саймъндс заяви, че сваля шапка на Тимо Глок заради поведението на пилота с оглед финансовите затруднения на тима. Той обясни, че немският състезател разбирал изцяло ситуацията в отбора и заради това се е съгласил да напусне.

В Маруся наеха за предстоящия сезон новобранците Макс Чилтън и Луис Разиа заради солидните спонсори зад гърба им. Отборът не разполага със сериозни средства, а и през 2012-а за трети пореден път завърши първенството на 11-о място и съответно не получава никакви пари от ФОМ.

За Ред Бул един милион има малко влияние, но за нас е различно. Свалям шапка на Тимо. Той разбра каква е ситуацията и ни каза, че ако напускането му може да помогне на 100 работници, тогава ще направи място за друг пилот – каза Саймъндс.

Англичанинът също така похвали Глок за уменията му и добре свършената работа за тима:

Той е отличен пилот. Със своя опит и обратна връзка помогна много за развитието на колата. Също така се представяше отлично при трудни условия. На суха писта беше от три до пет десети пред (Шарл) Пик. Но при променливи ситуации като тази в последното състезание в Бразилия беше на секунда и половина пред него.