Начало Други Патрик Демпси ще участва с Порше в 24-те часа на Льо Ман

Патрик Демпси ще участва с Порше в 24-те часа на Льо Ман

191
0
Патрик Демпси

Холивудската звезда Патрик Демпси ще участва в предстоящото състезание 24-часа на Льо Ман с кола на Порше. Звездата от сериала „Анатомията на Грей“ ще се появи в състезанието с 911 GT3 RSR в клас GTE. Колата ще бъде технически подготвена от отбора на Протон на германеца Кристиян Рийд, който също ще участва в надпреварата със свой екип.

„Изключително се радваме, че ще участваме в тази легендарна надпревара заедно с Порше, Мишлен и Протон“, обясни Демпси. Отбора на американеца от началото на тази година получи подкрепата и на легендата на Ювентус и италианския футбол, Алесандро дел Пиеро. Двамата собственици на отбора ще пуснат две коли Порше 911 GTC и в сериите ALMS, където заедно с Демпси ще се състезават Анди Лали и Джо Фостър (с кола номер 29), както и Майкъл Авенати, Боб Файета и Андрю Дейвис (кола номер 10).

„С отбора Dempsey/Del Piero в редиците на клиентските отбори на Порше идва един от най-добрите екипи в този клас“, заяви Йенс Валтер, шеф на Порше за Северна Америка. „След като събраха достатъчно опит с различни коли на различни трасета, сега те вече ще са сериозен съперник за всеки на пистата.

Сезонът за екипа започва в средата на март с участие в сериите ALMS на пистата Себринг.