Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пътуването продължава

Пътуването продължава

42
0

Сагата с прибирането на отбори, пилоти, журналисти и т.н. след приключването на Гран при на Китай продължава с пълна сила.

Оказа се, че Марк Уебър (Ред Бул) всъщност няма да се прибира до Австралия. Вместо това той успя да се добере от Шанхай през Дубай до Рим и след това Ница, откъдето пътува за Англия. Също към Рим се надяваше да лети днес и Нико Хюлкенберг (Уилямс). Другият доста използван вариант е Ница, като техническите шефове на Уилямс Патрик Хед и Сам Майкъл вече кацнаха там вчера и се придвижиха с кола към Великобритания.

Междувременно авиокомпанията на Тони Фернандес AirAsia ще транспортира екипа му Лотус с чартърен полет. Макларън също организират чартъри за тимовете си, като те би трябвало да излетят утре.

Шефът на Ферари Стефано Доменикали и техническият директор Алдо Коста бяха първите членове на Ферари, тръгнали си от Китай вечерта след надпреварата там. Останалата част от отбора е разделена на три и последната група би трябвало да излети в сряда сутринта. Ферари помагат още на Заубер и Торо Росо да приберат хората си.

Представителите на медиите също търсят как да стигнат Стария континент. Оповестени бяха маршрути, включващи полет Шанхай-Атина, ферибот от Патра до Анкона в Италия, влак до Франция и от там – Великобритания с кола. Има хора, отлетели за Съединените щати с надеждата някак да се доберат впоследствие до Европа – южната част, където работят повече летища.

Екипът на телевизия ВВС пък се озова в един и същи полет с почти половината стартова решетка – Фернандо Алонсо, Фелипе Маса, инженерът на бразилеца Роб Смедли, Витантонио Лиуци, Роберт Кубица, при това всички заедно в икономическа класа!