Начало Автомобили Пазарен дебют на Fiat Freemont у нас

Пазарен дебют на Fiat Freemont у нас

393
0
Chrysler,Fiat,Freemont

На 19 април Ауто Италия, официален представител на продуктите на Fiat Group у нас, представи пред медиите новото попълнение в гамата на италианския автомобилен производител.
Това е първият модел в гамата на Fiat, съвместна рожба на съюза с американците от Chrysler.
Fiat Freemont е типичен семеен автомобил, който освен универсалност и вместимост, предлага и редица други качества, полезни както в ежедневието, така и при продължителни пътувания.
Освен емблемата на Fiat, красяща новата радиаторната решетка, леко променени спрямо американеца са броните, а задните светлини са светодиодни. Местата в салона са седем пълноценни, а багажното пространство е огромно.
Материалите в салона се различават коренно от тези, използвани в американския роднина Dodge Jurney – по-качествени, меки пластмаси и текстилни материи, хромирани апликации и съвременни развлекателни системи като сензорен дисплей за управление на аудиосистемата и климатика например.
Техниката е съобразена с вкусовете на европейските потребители, за които са предназначени двата турбодизелови мотора с обем 2,0 литра и мощности от 140 и 170 к.с.
По-слабата дизелова версия се предлага изключително със задвижване на предните колела, докато за модификацията 4х4 е предвиден по-силният агрегат. Нейната премиера ще се състои малко по-късно тази гадина. Скоростните кутии могат да бъдат автоматична или механична, всички 6-степенни.
Съобразно европейските стандарти са настроени окачването и кормилното управление, не е забравена и шумоизолацията. В базовото оборудване се предлагат ESP, система предпазваща от преобръщане и други асистиращи водача помощници.
Цените на модела на нашия пазар ще варират между 50 и 60 хил. лв. с вкл. ДДС и възможност за данъчен кредит.
Първи впечатления от шофирането на Fiat Freemont ще бъдат публикувани в майския брой на списанието.