Начало Moto News Педроса е карал в САЩ със счупена ключица

Педроса е карал в САЩ със счупена ключица

57
0
Дани Педроса

Пилотът на Хонда, Дани Педроса взе участие в състезанието на Лагуна Сека въпреки болките го мъчеха в рамото. Той пропусна две от тренировките, но все пак взе участие в състезанието и успя да се класира на пето място. След състезанието бе направено ново изследване, което показа, че след падането на испанеца на Заксенригн той не е пукнал, а е счупил своята лява ключица.

„След всичките натоварвания бе важно, да се установи напълно състоянието на костта“, обясни Педроса. Направихме 3-измерен CAT-Scan, който показа това, което остана скрито от рентгена заради разтеженията и подутините от падането. Оказа се, че има счупване. Все пак важното е, че няма разместване на счупената кост.

Дори и след състезанието това не се е променило, което означава, че ще се размина с операцията. Това са добри новини предвид случилото се. След две седмици ще направим нови изследвания. Ще обвържа лятната пауза с физиотерапията, за да мога да съм отново във форма на Индианаполис.

Заминахме със съмнения за САЩ, защото не знаехме, дали ключицата ще издържи на натоварванията. Променихме датата на пътуването, за да почивам един ден повече. След пристигането ми там имах ясна стратегия: Трябваше да издържа 32 обиколки, за да ограничим щетите.

Не бе типичното състезание, но е добре, че завърших пети, не далеч от върха. Трябваше да остана близо до водещите машини и се справих.“

Педроса в момента е на второ място във временното класиране на 16 точки зад съотборника си Марк Маркес, който спечели на Лагуна Сека.