Начало Moto News Педроса претърпя успешна операция на дясната ръка

Педроса претърпя успешна операция на дясната ръка

45
0
Дани Педроса

Дани Педроса претърпя успешна операция на дясната ръка. От екипа му Хонда съобщиха, че хирургическата процедура, ръководена от доктор Мир, е преминала успешно.

Испанецът завърши трети в проведения миналия уикенд старт от МотоGP – зад съотборника си Марк Маркес и Валентино Роси (Ямаха).

Процедурата бе назначена за коригиране на така наречения компартиментен синдром, който е често срещан при мотоциклетистите. При него има недостатъчно снабдяване с кръв на отделни части от тялото – като крак или ръка – заради продължително повишено напрежение в тях. Ако не бъде коригирано, състоянието може да доведе до увреждане на мускули и нерви.

Доктор Мир, обичайно занимаващ се с МотоGP пилотите, взе решение за операцията след скорошен преглед на Педроса, при който Дани се оплакал от дискомфорт в дясната ръка. Пилотът остана в болницата за 24 часа, а ръката му ще бъде обездвижена в рамките на няколко дни. След това ще проведе възстановителен процес и ако всичко протече по план, Педроса не би трябвало да има проблем с участието си в следващия старт от календара – в Льо Ман (Франция).