Начало Moto News Педроса: Роси ще бъде голямата въпросителна тази година

Педроса: Роси ще бъде голямата въпросителна тази година

25
0
Дани Педроса

Първият предсезонен тест в MotoGP, който се проведе на пистата Сепанг в Малайзия, даде някаква яснота за характеристиките на новите машини в кралския клас на световния шампионат по мотоциклетизъм, а пилотът на Хонда – Дани Педроса, бе в челото през всичките дни.

Тези дни испанецът сподели някои мисли относно това, което ни очаква този сезон в своя Репсол блог и заяви, че е доволен от новата Хонда RC212V. Според него също така голямата въпросителна този сезон ще бъде представянето на Валентино Роси, за който всички се питат колко точно време ще му е нужно, за да се сработи с Дукати Десмоседичи.

„Нашият отбор е много силен с Кейси Стоунър и Андреа Довициозо. На първия тест имаше и доста други пилоти, които се представиха много добре, като Симончели и Аояма.  Всеки може да ти поднесе изненада.

В момента изглежда, че всичко при Хонда RC212V функционира добре. Ще видим какво ще стане, когато дойде време за първото състезание, защото там всичко може да се промени. Никога не се знае, но засега всичко сочи, че шампионатът ще бъде много оспорван. Ямахата продължава да има добър ритъм. Лоренцо е настоящият шампион и е мерилото за всички останали, а Спийс направи чудесен сезон миналата година и определено ще бъде още по-добър през тази.

Голямата въпросителна вероятно ще бъде Роси. Това е първата му година с Дукати  и в Малайзия той не бе сред най-бързите пилоти.  Но Роси си е Роси и при него никога не можеш да разчиташ на нищо. Дори и да остане последен в събота, той пак има достатъчно капацитет, за да ни поднесе изненада„, смята Педроса.