Начало Moto News Педроса с втора победа за сезона в MotoGP

Педроса с втора победа за сезона в MotoGP

40
0

Дани Педроса успя да вземе втората си победа за сезона в MotoGP днес.

Състезанието на пистата Захсенринг бе прекратено по време на деветата обиколка, след като Ранди де Пюние (LCR Хонда) катастрофира на завой номер 4, помитайки със себе си и Алваро Баутиста (Сузуки) и Алекс Еспаргаро (Прамак Дукати). Слава Богу никой от тях не бе наранен след инцидента, но мотоциклетът на французина избухна в пламъци.

По това време челната петица бе съответно Хорхе Лоренцо (Фиат Ямаха), Педроса, Кейси Стоунър (Дукати), Андреа Довициозо (Репсол Хонда) и Валентино Роси (Фиат Ямаха).

25 минути по-късно надпреварата бе рестартирана, като Педроса, също както и в началото на оригиналното състезание, се изстреля на първа позиция на старта.

В следващите 21 обиколки той и сънародникът му Лоренцо проведоха страхотна битка, в която в крайна сметка успя да надделее пилотът на Хонда.

Лоренцо и Стоунър съответно заеха останалите две места на почетната стълбичка, а Роси завърши на страхотното за състоянието му четвърто място, като през цялото време Стоунър едва успяваше да го удържа в битката за третата позиция.

Довициозо остана пети, а зад него остана Марко Симончели (Грезини Хонда), за когото това е най-добрият резултат в MotoGP до момента.

Така Педроса вече е твърдо втори в генералното класиране с 138 токи, докато Лоренцо е далеч напред с актив от 185 точки.