Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес: Бях прекалено твърд спрямо Бътън

Перес: Бях прекалено твърд спрямо Бътън

40
0
Дженсън Бътън,Макларън,Серхио Перес

Пилотите на Макларън днес си спретнаха изключително оспорван и твърд двубой помежду си. Колите на двамата се докоснаха на два пъти, като първия път предното крило на Серхио Перес докосна задната гума на Дженсън Бътън, а в последствие двамата бяха гума до гума, когато отново се стигна до контакт.

В крайна сметка Перес успя да завърши на шеста позиция, докато Бътън се класира едва десети.

„Това бе невероятно състезание, наистина му се насладих“, заяви Перес. „Първо искам да благодаря на отбора, защото доскоро ни бе особено трудно. Ние обаче продължихме да вярваме, че сме на правилния път. Като цяло доста солиден резултат този уикенд. Мисля, че извадихме максимума от колата. Стратегията ни се изплати, внимавахме за износването на гумите и събрахме добро количество точки.

Може да се каже обаче, че бях прекалено агресивен на пистата. Имахме два пъти контакт с Дженсън, което определено бе рисковано. От екипа обаче се обадиха и ни обясниха, че не трябва да продължим да рискуваме. Нямаше обаче заповеди от питуола.

И двамата явно имахме повече адреналин в кръвта. Дженсън винаги е бил изключително силен пилот. Надявам се в бъдеще да си помагаме повече. След състезанието той дойде при мен и бе изключително спокоен и приятелски настроен. Аз не съм изненадан обаче, защото той е чудесно момче и силен пилот.“