Начало Избрани Перес: Битката с Хамилтън и Льоклер беше страхотна

Перес: Битката с Хамилтън и Льоклер беше страхотна

2312
0
Серхио Перес, Ред Бул
Серхио Перес, снимка Ред Бул Контент Пуул

Серхио Перес завърши на втора позиция в днешната Гран при на Великобритания. Пилотът на Ред Бул изрази задоволството си развоя на надпреварата. Мексиканецът имаше контакт в началните обиколки, при който бе принуден да влезе в бокса за ново предно крило.

Пилотът на Ред Бул се възползва от късната кола за сигурност, за да смени своите гуми. Това го върна в битката за челните места.

Във финалните обиколки на тази незабравима Гран при на Великобритания, Перес се бори упорито, за да спечели позиции от Люис Хамилтън и Шарл Льоклер. Мексиканският състезател бе избран от феновете за пилот на деня след края на надпреварата.

Да, това беше страхотно завръщане, каза Перес след финала на състезанието.

Не се предадохме и продължихме да натискаме. След това се появи възможност в края на надпреварата. Ние просто се възползвахме от нея и сложихме нови меки гуми.“

„Битката с Хамилтън и Льоклер беше страхотна. Последните обиколки бяха просто епични. Борбата между нас наистина бе страхотна.“

Перес имаше инцидент в началните обиколки на надпреварата. Пилотът на Ред Бул обясни, че просто не е имал място и е влязъл в контакт със своя съотборник.

„Бях доста притиснат“, коментира той.

Нямаше къде да отида. Шарл беше отвътре, а Макс отвън.“

Предното ми крило беше повредено доста сериозно. Трябваше да отида в бокса, за да го сменя. След това се озовах на последното място и трябва да възстановя загубените позиции.“

Съотборникът на Перес Макс Верстапен остана на седма позиция при развяването на карирания флаг. Пилотът на Ред Бул получи поражения в своя болид след като най-вероятно бе минал през отломки от някой инцидент. Нидерландецът трябваше да минимализира щетите и се движеше с доста по-ниско темпо от очакваното.

„Стартът всъщност отново беше добър. Въпреки това бях избутан. Така че трябваше да сваля малко крака от педала на газта. През останалото време скоростта беше добра. Приближавах се  все повече до КарлосСлед това той направи грешка, аз го изпреварих. Няколко завоя по-късно, в пети завой, имаше парче карбон“, разказа Верстапен.

В момента, в който го видях, не можех да мръдна наляво или надясно. Затова се опитах да премина възможно най-пряко. Това напълно разкъса долната част на лявата страна на пода. Когато карате и усетите, че сте нямате достатъчно равновесие, губите много време за обиколка. Когато излязох, погледнах под пода и разбрах, че всичко беше изчезнало. При това поколение автомобили подът е едно е най-важните неща. Ако имаш проблеми с него губиш доста притискане“, добави пилотът на Ред Бул.