Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес е близо до подписването на нов договор с Рейсинг Пойнт

Перес е близо до подписването на нов договор с Рейсинг Пойнт

408
0
Серхио Перес
Серхио Перес, снимка: Рейсинг Пойнт

Серхио Перес заяви, че е близо до това да подпише нов договор с екипа на Рейсинг Пойнт и за 2020 г. Мексиканецът е част от тима от 2014 г., който до миналата година се казваше Форс Индия.

На Хунгароринг пред медиите Перес каза, че приоритет за него е да подпише нов контракт с тима. По думите му той е в процес на финализиране. През този сезон негов съотборник в екипа е Ланс Строл, който в Германия завърши 4-и и донесе много важни точки за тима.

„Котрактът е пред завършване, но още не е готов, каза Перес. – Според мен е въпрос на време да се случи. Заради моите спонсори оформянето на договорите ми отнема повече време. Мисля, че ще е много добре ако подпиша дългосрочно споразумение с тима.

Смятам, че сега перспективите пред отбора са много добри. Мисля, че ще бъде добре да подпишем дългосрочен договор, защото виждам, че екипът върви напред. Мисля, че това ще е хубаво и за двете страни. Рейсинг Пойнт определено е добро място, където да бъдеш пилот сега.“

Перес смята, че има още какво да даде на отбора, за който кара вече толкова време. Той се чувства горд от постигнатото за последната 1 години след обявяването на екипа във фалит и смяната на собствеността.