Начало Избрани Перес е чувствал болки във врата след катастрофата в квалификацията на Жил...

Перес е чувствал болки във врата след катастрофата в квалификацията на Жил Вилньов

743
0
Серхио Перес, Ред Бул
Серхио Перес, снимка Венелин Николов

Серхио Перес е чувствал болки във врата след катастрофата в квалификацията на пистата Жил Вилньов. Очевидно пилотът на Ред Бул е пострадал след привидно лекия инцидент в Монреал. Мексиканецът е бил подложен на специална терапия и се надява да е напълно възстановен до следващия рейс уикенд.

Перес бе хванат неподготвен от влажните условия на пистата Жил Вилньов във втория сегмент на квалификацията. Мексиканският състезател блокира колело в завой номер 3 и се плъзна в предпазната бариера.

Пилотът на Ред Бул се отърва привидно невредим от катастрофата. По-късно той призна, че е допуснал грешка и е подвел отбора си.

Няколко часа по-късно обаче Перес е започвал да усеща болки във врата, които се засилват до степен, в която се налага да им се обърне внимание в началото на тази седмица. Оттеглянето му от Гран при на Канада след само седем обиколки поради повреда в скоростната кутия вероятно е предпазило врата му от по-нататъшно натоварване.

Винаги е трудно в началото на седмицата след такъв лош ден. Все пак съм добре“, каза Перес.

„[Възстановявам се] от врата, защото след катастрофата получих силна контрактура, която не усетих. Много ме болеше, но като цяло съм ок. Всичко е наред.“

Следващата седмица състезателният кръг ще се проведе на пистата Силвърстоун. Перес ще се нуждае от силен врат, за да се справи с високоскоростния характер на трасето, но също и с очакваните неравности по легендарната британска верига.

В момента работя върху силната контрактура, която имах във врата. Не правя никакви упражнения. В момента съм на чиста терапия на врата, за да бъда на 100 процента готов за Силвърстоун.“

Всяко състезание е различно, защото тялото ти е в различно състояние. Има моменти, когато трябва да правите повече кардио упражнения, силови упражнения или тренировки за издръжливост.“

Така че винаги работя върху различни неща. Това е много регенериращо възстановяване по време на двойните състезателни уикенди.“

Въпреки отпадането си в Монреал, Перес запази втората си позиция в класирането при пилотите. Мексиканецът вече изостава с 46 точки от съотборника си в Ред Бул Макс Верстапен и само с 3 точки пред Шарл Льоклер от Ферари.