Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес: Формула 1 е спорт, който влияе на личния живот

Перес: Формула 1 е спорт, който влияе на личния живот

1459
0
Серхио Перес, Ред Бул
Серхио Перес, снимка Ред Бул Контент Пуул

Серхио Перес призна, че съчетаването на личния живот със състезанията във Формула 1 може да бъде огромно предизвикателство.

Малко преди Гран при на Унгария Себастиан Фетел обяви, че ще се оттегли от шампионата в края на сезон 2022. Пилотът на Астън Мартин иска да прекара повече време със семейството си и да не пътува толкова много. Четирикатният световен шампион не изключи възможността да се състезава в други серии, стига да има по-лек график.

Подобно на Фетел, Перес е женен и е баща. Мексиканецът призна че е наистина трудно да се съчетаят ангажиментите на родител и пилот от F1.

Всеки път, когато си тръгваш, мислиш за всяко сбогуване с децата си, каза Перес.

Трудно е. Формула 1 е спорт, който влияе на личния живот. По принцип нямаме много личен живот, защото винаги работим.“

„Не спирам да тренирам. Винаги гледам какво трябва да ям, дори и да съм със семейството си.“

Перес разбира защо Фетел е избрал да се съсредоточи повече върху личния си живот. От друга страна, мексиканецът е мотивиран да остане в F1 и след настоящия договор с Ред Бул, който изтича през 2024 г.

Решението на Фетел е много приемливо и разбираемо, продължи Перес.

„Смятам, че когато имаш проект, който те мотивира и искаш да си тук, тогава знаеш каква е цената. Понякога не сме готови да плащаме повече. Тогава е по-добре да се сбогувате със спорта.“

Перес предполага, че възможността за по-добро класиране е допълнителен стимул за оставане в F1. Според него, решението за отказване от спорта е лично за всеки един състезател.

„Това е изключително лично решение и зависи от това как се чувствате и какво искате да правите със семейството си.“

С напредването на възрастта определено поставяш други приоритети и не си готов да платиш цената на това да си пилот от F1. Цената за това не е никак малка. Понякога сте склонни да платите, а понякога не“, допълни пилотът на Ред Бул.