Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес готов за Гран при на Европа

Перес готов за Гран при на Европа

95
0
Серхио Перес

Серхио Перес се чувства добре и подготвен за Гран при на Европа, след като пропусна последната надпревара в Канада. Мексиканският пилот на Заубер кара само в първата петъчна тренировка на пистата Жил Вилньов, след което му призля и бе заместен за остатъка от уикенда от Педро де ла Роса. Той изрази съжаление за случилото се – следствие от тежкия му удар по време на квалификацията в Монте Карло, но сега иска да се върне на трасето.

От Монреал се прибрах у дома в Мексико и изкарах времето си там в подготовка за следващия старт, тренирайки с физиотерапевта си. Чувствам се много добре и нямам търпение отново да съм в колата във Валенсия. Без съмнение ще е предимство фактът, че познавам пистата там – през 2009 г. бях на подиума и в двете състезание от GP2, а миналия сезон спечелих полпозишъна – сподели Перес.

Съотборникът му Камуи Кобаяши пък има вече 7 класирания в топ 10 (на практика във всички надпревари досега, макар че Заубер бяха дисквалифицирани в Австралия заради техническо нарушение). В швейцарския отбор са доволни от това постижение, но търсят допълнително подобрение в скоростта си за една бърза обиколка.

Миналата година направихме добро състезание във Валенсия с чудесна стратегия. Особено много ми харесаха последните обиколки, когато бях с нови гуми за разлика от всички останали. Този сезон автомобилът ни като цяло е по-добър, а и стратегическите ни решения са на ниво. За Валенсия се търси компромис между това да си достатъчно бърз на правите и доброто преминаване на бавните завои, като температурата на асфалта може да е наистина висока – обясни Кобаяши.