Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес и Бианки зад волана на Ферари, Грожан кара Рено във Валенсия

Перес и Бианки зад волана на Ферари, Грожан кара Рено във Валенсия

84
0
Жул Бианки

Няколко теста проведоха вчера – под различна форма – определени отбори от Формула 1.

Във Ферари Серхио Перес седна зад волана на F60 (модела от 2009 г.) след двудневни тренировки на симулатора в Маранело. Мексиканецът се присъедини тази година към академията за млади таланти на Скудерията и това бе част от обучението му.

Перес направи общо 46 обиколки на Фиорано с най-добро време от 1:00.650 мин преди да отстъпи кокпита на Жул Бианки, който пък е в академията още от 2010 г. Двамата се трудиха по различни програми, разкри шефът на проекта Лука Балдизери.

Серхио ни впечатли, въпреки че да първи път сядаше зад волана на Ферари. Показа, че е агресивен и бърз от самото начало, адаптира се бързо към автомобила и е много зрял за възрастта си. Демонстрира ни разбиране, надхвърлящо реалния му опит с едноместни състезателни коли – каза още Балдизери.

С Бианки екипът събира данни за поведението на болида на трасето спрямо това на симулатора. Той завъртя 70 тура с най-добро постижение 1:00.213 мин.

И двамата пилоти бяха много щастливи от проведените изпитания. Перес в частност призна, че денят е би крайно специален за него.

Форс Индия пък проведоха тест на Кембъл с Макс Чилтън, който се състезава този сезон в GP2. Програмата бе съкратена заради повреда на изпускателната система, но тимът въпреки това остана доволен от събраните данни.

Спряганият за титулярно място в F1 Ромейн Грожан пък бе зад волана на Рено. Той натрупа 600 км във Валенсия, където управлява R29 – с този автомобил се състезава няколко старта в края на сезон 2009 г.

Целта на упражнението бе отново да свикна с автомобил от Формула 1. Сутринта направихме няколко квалификационни симулации, а следобед – по-дълги серии от обиколки. Провеждахме тренировки на спирания в бокса – обясни Грожан.