Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес изписан от болницата

Перес изписан от болницата

47
0
катастрофа,Серхио Перес

Серхио Перес бе изписан днес от болницата в Монако, където се озова след високоскоростен удар в мантинелата под тунела по време на квалификацията за Гран при на княжеството.

Пилотът на Заубер се разби жестоко и тренировката бе прекратена, докато го извадят и преместят автомобила му. За щастие се оказа, че мексиканецът се е отървал от тежки контузии. Той бе задържан в болница две нощи, докато му бъдат направени пълни изследвания, няколко скенера и лекарите се уверят, че е добре.

Перес успя вече да благодари на изпратилите му пожелания за бързо възстановяване чрез Туитър акаунта си. Днес той съобщи добрата новина, че е изписан и отново изрази признателност за всички съобщения.

Чувствам се добре. Все още ме наболяват крака и врата, но не е нещо тревожно. Вчера все още бях леко замаян, но това е всичко. Слава Богу, че съм здрав и нямам търпение да се върна в колата. Благодаря на всички в болницата, както и на всички, които се тревожеха за мен. Благодаря за всички съобщения и за подкрепата. Съжалявам само, че не можах да отговоря на част от пожеланията. Имаше толкова много, че батерията на телефона ми се изтощи! – коментира Серхио.

Той обясни, че си спомня част от инцидента, но определени моменти липсват в главата му след удара.

Не знам какво причини катастрофата. Състезателният ми инженер каза, че не е имало проблем с колата. Предполагам, че съм излязъл от състезателната линия или съм попаднал на неравност. Почти сигурен съм обаче, че ще карам в Монреал – допълни младежът.