Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес: На Макларън им липсваше известна самооценка, за да осъзнаят реалността

Перес: На Макларън им липсваше известна самооценка, за да осъзнаят реалността

48
0
Серхио Перес

Серхио Перес явно ще загуби мястото си в Макларън в края на настоящия сезон. След Гран при на Абу Даби стана ясно, че в Уокинг предпочитат да вземат 21-годишния Кевин Магнусен вместо мексиканеца. Разочарование обаче има не само в отбора от пилота, а и у мексиканеца от екипа.

Това обаче се случва след един от най-трудните сезони в историята на отбора, през който болидът МР4-28 изобщо не бе на ниво. В немалко анализи се споменава, че Перес на практика не получи достатъчно добър автомобил, за да може представянето му да бъде окачествено като твърде лошо. Самият пилот очевидно изпитва подобни чувства – той описа 2013-та като „най-разочароващия сезон в кариерата ми” по време на спонсорско събитие близо до Мексико Сити в седмицата преди Гран при на САЩ.

Трудно е да покажеш потенциал с толкова лоша кола. Много съм разочарован. Това се случва, когато целите ти са по-високи, отколкото резултатите. И важи и за двете страни (пилот и отбор – б.р.). Макларън са страхотен отбор, в това няма съмнение. Имат изключително способни хора, но според мен им липсваше организация и известна (правилна) самооценка, за да се изправят лице в лице с реалността. Отне им голяма част от сезона да осъзнаят какво се случва – че в добрите уикенди само се взимат някакви точки, но не се печелят състезания – допълни Перес, цитиран от агенция ЕФЕ и бразилския уебсайт Тоталрейс.

Според пилота Мартин Уитмарш е страхотен шеф на Макларън, но не може да се разчита само на един добър лидер:

Не мога да кажа нищо лошо за него. Но един отбор зависи от много неща, които в Макларън не бяха достатъчно добри. Трябва да видя каква е най-добрата опция за мен и бъдещето ми. Преди всичко обаче представлявам страната си и това ми дава сили да продължа напред.

Предстоящата Гран при на САЩ на пистата до Остин в Тексас е на практика домашно състезание за Перес и сънародника му Естебан Гутиерес (Заубер), тъй като е най-близо до родината им. При това положение Макларън едва ли ще обявят каквото и да е този уикенд, макар на практика в момента да липсва единствено тяхното потвърждение за привличането на Магнусен. Уитмарш призна, че в Уокинг обмислят няколко кандидатури, но не каза нищо повече по въпроса с пилотите. В Абу Даби той заяви, че екипът скоро ще обяви състезателите си за догодина.