Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес най-бърз до почивката на Каталуния

Перес най-бърз до почивката на Каталуния

27
0
Серхио Перес

Серхио Перес оглави класирането за първата половина на деня от третия ден тренировки на пистата Каталуния. Мексиканският пилот на Заубер този път не пресече шикан както преди два дни, когато за кратко бе на върха в подреждането, но постижението му не бе зачетено. Сега дебютантът се справи чудесно в бързата си обиколка при симулация на квалификация.

Втори, на малко повече от 3 десети от секундата, остана Фелипе Маса. Бразилецът все още прави най-вече дълги и средни като дистанция серии от обиколки, докато изпробва новостите по своето Ферари 150° Italia.

Марк Уебър пък взе Ред Бул RB7 от Себастиан Фетел и макар да не бе най-бърз, показа много добро темпо в туровете. Разликата в падането на представянето при него бе една от най-ниските, регистрирани до обяд – около 2 секунди в рамките на 8 обиколки.

Сесията бе спирана на два пъти – Жером ДАмброзио спря на трасето, а броени минути преди обедната почивка Рубенс Барикело предизвика втория червен флаг. След вчерашното сериозно забавяне заради проблем с KERS в Уилямс се надяват да наваксат пропуснатото.

В Рено разделят деня между двамата си пилоти. Виталий Петров трябваше да кара до обяд, но програмата му бе сериозно скъсена заради повреда в KERS-а на R31. Все още не е ясно дали руснакът ще продължи след почивката заради това, тъй като по план Ник Хайдфелд трябва да седне зад волана.

Без особени проблеми преминаха изпитанията на нови елементи за Форс Индия. В Лотус обаче се наложи да сменят скоростна кутия, а малко след това откриха теч на вода в Т128.

Днешната сесия преминава при най-доброто време за момента през седмицата – сухо, с много слънце. Прогнозата обаче е за валежи от утре следобед и порои през целия ден в събота, което може да се окаже сериозно затруднения за оставащите да тренират на Каталуния тогава екипи.

 

1.Серхио ПересЗаубер1:21.761
2.Фелипе МасаФерари1:22.092
3.Марк УебърРед Бул1:22.466
4.Рубенс БарикелоУилямс1:22.637
5.Виталий ПетровРено1:24.233
6.Адриан СутилФорс Индия1:24.334
7.Хайме АлгерсуариТоро Росо1:24.779
8.Михаел ШумахерМерцедес1:25.779
9.Жером ДАмброзиоВърджин1:29.410
10.Ярно ТрулиЛотус1:34.485