Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес най-бърз в последната тренировка в Баку

Перес най-бърз в последната тренировка в Баку

1860
0
Серхио Перес
Серхио Перес, снимка: Ред Бул Контент Пуул

Серхио Перес оглави класирането в FP3 за Гран при на Азербайджан. Мексиканецът бе най-бърз и в FP1 вчера, докато във втората тренировка изоставаше единствено от Льоклер. Именно пилотът на Ферари остана втори в третата сесия със само 0.070 изоставане. Трети бе Верстапен, който не можа да завърши бързата си обиколка в края заради трафик.

Температурата на въздуха по време на тренировката бе 27 градуса, а тази на пистата около 45. Тези стойности са по-високи от онова, което се очаква в квалификацията. За разлика от вчера, днес вятърът бе утихнал.

Тренировката започна с 15 минути закъснение, тъй като бариерите трябваше да бъдат поправени след катастрофа в спринтовата надпревара от F2. Има вероятност това да предизвика закъснение и в началото на квалификацията, защото според регулациите трябва да са минали поне 2 часа след края FP3.

Пръв на пистата излезе Ланс Строл. Той бе последван от Фетел и двете коли на Хаас и Мерцедес. Пилотите на Мерцедес излязоха с най-твърдите гуми, но скоро след това спряха, за да ги сменят със софт. Вчера те имаха големи проблеми с подскачането, които изглежда продължават и днес.

15 минути след началото, Шарл Льоклер записа първата си бърза обиколка и излезе начело със значителна преднина. Времето му бе 1:45.260 с най-меките гуми. Това бе с над секунда по-бързо от времето на съотборника му и около две секунди под третия към момента Джордж Ръсел.

В средата на сесията всички пилоти вече бяха записали бърз тур. Начело бе Льоклер с около три десети пред Перес. Половин секунда назад бе Сайнц, а Верстапен бе четвърти с почти секудна изоставане.

Около 10 минути преди края на тренировката се появиха жълти знамена в 3-ти завой, което провали започнатата бърза обиколка на Макс Верстапен. Причина за жълтите знамена беше излезлият от пистата, Валтери Ботас. Междрувременно, кадри показаха как се отчупи част от колата на Алонсо. Магнусен мина върху нея, но без да повреди гумите или колата си.

До края на сесията почти всички пилоти излязоха с най-меките гуми и подобриха времената си. Серхио Перес излезе начело с 1:43.170 на по-малко от десета пред Льоклер. Пилотът на Ферари излезе от пистата при опит за постигане на по-добро време, но бързо успя да обърне и да продължи.

Макс Верстапен бе на път да подобри времето си след като постигна най-бърз първи сектор. Той обаче не можа да довърши обиколката си тъй като бавно движеща се кола на Алпин му попречи.