Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес най-бърз в сутрешната сесия от втория ден в Барселона

Перес най-бърз в сутрешната сесия от втория ден в Барселона

1140
0

Серхио Перес с Рейсинг Пойнт постигна най-добро време в сутрешната сесия от 2-ия ден тестове на отборите от F1 на пистата Каталуня.

Мексиканецът записа 1:17.347 мин с гумите С3 и затвърди силното представяне на новата кола на тима RP20, за която мнозина твърдят, че е копие на Мерцедес от 2019 г.

Времето му обаче е по-слабо от най-доброто на Люис Хамилтън от вчера, когато британецът единствен слезе под 1:17 мин за обиколка. В днешната сесия шампионът остана 7-и, като с гумите С1 постигна 1:18.387.

Той обаче прикова вниманието към себе си с бутането и изтеглянето на волана напред и назад, което предизвика първите съмнения относно легалността на колата на Мерцедес.

Втори и трети в сутрешната сесия се класираха Даниел Рикиардо с Рено, който прекара много време в гаража на тима, и Алекс Албон с Ред Бул. Те записаха топ времената си съответно с гумите С3 и С2.

След тях се нареди Пиер Гасли с Алфа Таури, който се завъртя в началото на сесията. Добро впечатление направи Джордж Ръсел с 5-ата си позиция. С типа С3 той постигна по-добро време от Шарл Льоклер с Ферари със същите гуми.

Сесията мина при слънчево и топло време, като отново нямаше инциденти и тя не беше спирана нито за минута.