Начало Избрани Перес напуска Ред Бул след края на следващия сезон?

Перес напуска Ред Бул след края на следващия сезон?

4071
0
Серхио Перес, Ред Бул
Серхио Перес, , снимка Ред Бул Контент Пуул

Серхио Перес отново коментира бъдещето си в Ред Бул. Опитният мексиканец за първи път призна, че има вероятност да се раздели с отбора от Милтън Кийнс след края на настоящия му договор. Ако това все пак се случи, Перес задължително ще потърси някоя алтернатива.

Перес е един от най-опитните състезатели на стартовата решетка в F1. Мексиканецът дебютира в шампионата през 2011 г. Оттогава той кара за отборите на Заубер, Макларън, Форс Индия, Рейсинг Пойнт и Ред Бул

Перес се присъедини в Ред Бул в началото на 2021 г. 33-годишният състезател дойде на мястото на Александър Албон. Мексиканецът така и не успя да кара на нивото на Макс Верстапен. Нидерландецът спечели последните две световни първенства и е на път да го направи още веднъж.

В същото време неговият съотборник спечели 5 състезания и немалко подиуми. Перес започна много силно тазгодишния шампионат. Той триумфира в Джеда и Баку и финишира втори в Сахир. Това накара мнозина анализатори да вярват, че той е реален претендент за световната титла.

Перес обаче започна да изостава с напредване на кампанията. Състезателят на Ред Бул записа една негативна серия, която позволи на Верстапен да се откъсне напред. Понастоящем нидерландецът има актив от 364 точки, докато неговият съотборник е с 219.

Дефицитът на Перес спрямо Верстапен, съчетан със спада в представянето на мексиканеца през лятото, доведе до спекулации, че мексиканецът може да бъде освободен още тази година. Ръководството на Ред Бул обаче многократно заяви, че той остава част от отбора до края на своето споразумение.

Очакванията са Перес да остане част от Ред Бул до края на 2024 г. След това обаче има немалка вероятност той да си тръгне от Милтън Кийнс. Шесткратният победител в F1 изглежда осъзнава, че бъдещето му при „Червените бикове“ е доста несигурно. Той настоя, че иска да се състезава за отбор, в който може да допринесе с нещо

„Всяка година научаваш нови неща и затова толкова много харесвам този спорт“, каза Перес пред DAZN Испания.

„Непрекъснато научавам нови неща. Мисля, че най-важното е да се уча от грешките си“, продължи Перес. “ „С оглед на сезона, който имахме досега, е наистина важно следващите състезания да се проведат в среда, в която чувствам, че мога да допринеса с нещо. Ако през 2025 г. мястото ми не е тук, ще трябва да търся други алтернативи.“

„В момента основният ми фокус е да бъда тук. Искам да печеля повече състезания и да продължавам да помагам на Ред Бул да печели шампионата. Имам договор до края на следващите сезон и по някое време догодина ще седнем и ще говорим по този въпрос“, каза още Серхио Перес.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Checo Pérez (@schecoperez)