Начало Избрани Перес не се притеснява от присъствието на Рикиардо в Алфа Таури

Перес не се притеснява от присъствието на Рикиардо в Алфа Таури

669
0
Серхио Перес
Серхио Перес; снимка Спас Генев

Серхио Перес не се притеснява от присъствието на Даниел Рикиардо в Алфа Таури. Пилотът на Ред Бул отново даде да се разбере, че бъдещето му е изцяло в неговите ръце. Перес също така добави, че поне половината стартова решетка в F1 би искала да кара автомобила на Ред Бул.

Рикиардо се върна в F1 с екипа на Алфа Таури. Австралиецът замени Ник де Врис, който бе освободен след само 10 старта. Мнозина наблюдатели смятат, че пристигането на Рикиардо в Алфа Таури е възможност той да се върне в Ред Бул. Разбира се, опитният австралиец трябва да докаже, че разполага с достатъчно скорост. Това може да накара Кристиан Хорнер и д-р Хелмут Марко да размислят дали да не го повишат в бъдеще

Междувременно Перес се представя доста колебливо в последните няколко старта. Мексиканецът няколко пъти не успя да влезе в последния сегмент от квалификацията. Перес все пак успя да навакса част от загубеното благодарение на невероятното състезателно темпо на RB19.

Договорът на Перес изтича в края на 2024 г. 33-годишният състезател многократно е заявявал, че не тревожи за бъдещето си в Ред Бул. Той призна, че е напълно нормално мястото му да бъде желано от други пилоти.

„От моя страна това не променя нищо. Както казах, аз карам за Ред Бул до края на 2024-та“, сподели Перес.

„Това не е свързано само с не е само Даниел. Там са още Юки [Цунода] и други. Честно казано повече от половината от стартовата решетка ще иска да кара за Ред Бул, така че това не променя нищо“, продължи Перес. „Аз съм в F1 от 13 години. Затова вече не съм човек, който мисли толкова напред в бъдещето. Бях заедно с инженерите и дори не съм имал време да обсъдя случващото се с Даниел. Мисля, че това е чудесна възможност за него. Това е всичко“, добави пилотът на Ред Бул.

„Фокусирам се върху Унгария и след това в Белгия. Не мисля за 2025 г. , защото е толкова далеч напред. Честно казано е безсмислено е да се мисли за този период.“

Перес коментира и уволнението на Де Врис

„Съжалявам за Ник. Той имаше много кратък опит, който беше доста брутален в това отношение. Престоят му в F1 бе доста кратък. Но никога не се знае какво ще му донесе бъдещето. Това е F1, където нещата се случват просто така“, обясни Перес.

Пилотът на Ред Бул също така заяви, че бъдещето е изцяло в неговите ръце.

„То е в моите ръце, правилно. Аз съм победител, не обичам да имам лоши уикенди и не за това съм тук. В противен случай щеше да си стоя вкъщи и да правя нещо друго.“

„Тук съм, защото знам, че мога да го направя. Да, правил съм го и преди. Хората, които седят само на дивана, забравят някои от малките детайли. Виждали сме го при други пилоти и отбори. Те са имали различни трудни периоди, но след това не разполагат с 20 заместници след всяка сесия, както е в случая при Ред Бул“, завърши Серхио Перес.