Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес: Не си падам по психологически игрички. Отношението и към двама ни...

Перес: Не си падам по психологически игрички. Отношението и към двама ни с Верстапен е еднакво

1103
0
Серхио Перес
Серхио Перес; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Серхио Перес не възнамерява да играе психологически игрички спрямо съотборника си Макс Верстапен по време на битката в шампионата във Формула 1 през 2023 г. Той вярва също така, че екипът на Ред Бул ще му окаже същата подкрепа като на нидерландеца. След втората му победа за сезон 2023 в Азербайджан се появиха анализи дали ще успее да се противопостави на Верстапен. Антъни Дейвидсън например заяви, че мексиканският пилот трябва да се държи и да действа повече като Нико Розберг през 2016 г. Затова и в Маями Перес бе попитан дали е готов на някакви психологически игрички.

„Не, не си падам по такива неща. В по-голяма степен съм съсредоточен върху това да разбера какво съм объркал в Баку, какво мога да подобря и да работя по тези въпроси с инженерите си“, заяви Перес

„Най-добрият подход към това да спечеля шампионата е да се развивам през сезона. А докато помежду ни има респект, не виждам причина за промяна (в поведението). И двамата имаме победи този сезон и искаме още, но в крайна сметка уважението ни към отбора е огромно“, продължи той.

„Вярвам, че тимът ще ми даде същата подкрепа, която оказва на Макс. Те това и правят от началото на сезона. От Ред Бул лесно биха могли да налагат заповеди от бокса към 20-ата обиколка, за да пазим колите и да подобрим издръжливостта. В Баку и Джеда обаче натискахме в цялата дистанция. Дори имаше няколко удара в стената и това се случи единствено, защото бяхме на лимита. Лесно можеше нещо да се повреди и да стане проблем“, каза още Перес.

Мексиканският пилот повтори, че в тима на Ред Бул двамата с Верстапен получават едно и също отношение

„Отборът ни разрешава да се борим. Позволява ни да се състезаваме. Мисля, че Ред Бул демонстрира как трябва да се случват нещата и как е необходимо един тим да се държи в подобна ситуация“, допълни той.