Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес: С Макс ще борим толкова твърдо, колкото можем, но с уважение...

Перес: С Макс ще борим толкова твърдо, колкото можем, но с уважение към себе си и отбора ни

1502
0
Макс Верстапен, Серхио Перес
Макс Верстапен и Серхио Перес; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Предимството на Ред Бул в началото на сезон 2023 е такова, че никой не говори за възможност друг отбор да успее да води битка за титлите с тима от Милтън Кийнс. Вместо това се обсъжда дали Серхио Перес ще успее да се противопостави на съотборника си Макс Верстапен, който вече има две корони във Формула 1. Двамата имат по 2 победи в първите четири надпревари. Мексиканският пилот е само на 6 точки от съекипника си в генералното класиране.

„Мисля, че помежду ни с Макс, както и с целия отбор има много голям респект“, заяви Перес след втория си успех за 2023 г. в Азербайджан.

„Всички работим изключително упорито. Очевидно е, че всеки от нас иска да победи съотборника си. Моето желание е да спечеля шампионата, Макс иска същото, но помежду ни има огромно уважение.“

„В известна степен чувствам, че имаме много подобен подход към спорта. Не вярвам той да се промени. Ще се борим един с друг, както се случи в Баку. Толкова твърдо, колкото можем, но с уважение към себе си и отбора ни“, добави Перес.

Верстапен от своя страна отбеляза, че съотборникът му наистина направи страхотно начало на сезон 2023. Той повтори също така, че състезателната година е много дълга

„Очевидно е, че в момента разполагаме с най-бързата кола. Вече съм бил в подобна позиция и нещата в крайна сметка опират до постоянство (в представянето). Всички го знаем. Сезонът е много дълъг. Надпреварите са на множество различни писти. Досега карахме на трасета, на които повече или по-малко управлението е тръгни-спри. Не са съвсем истински състезателни конфигурации. Що се отнася до нас с Чеко, то ние ще продължим да се състезаваме и през останалата част от сезона, но това е нормално. Нали това вършим през целия си живот“, обясни Верстапен.

Динамиката в отбора на Ред Бул се наблюдава с интерес предвид историята на отбора и отношението към пилотите в него. По принцип шефът на екипа Кристиан Хорнер твърди, че състезателите на екипа са равнопоставени.