Начало Избрани Перес не смята да се оттегля след сезон 2024

Перес не смята да се оттегля след сезон 2024

727
0
Серхио Перес, Ред Бул
Серхио Перес, снимка Ред Бул Контент Пуул

Серхио Перес не смята да се оттегля след сезон 2024 във Формула 1. Малко след Гран при на Монако мексиканецът подписа ново двугодишно споразумение с Ред Бул, което гарантира бъдещето му в екипа от Милтън Кийнс.

Перес сподели, че не може да се представи да напусне F1 след като изтече договора му с Ред Бул. 32-годишният състезател се присъедини към австрийския тим миналата година след като бе освободен предсрочно от Рейсинг Пойнт/Астън Мартин за сметка на Себастиан Фетел.

До момента мексиканецът има спечелени 2 победи с автомобил на Ред Бул. Миналата година той триумфира в Азербайджан, а тази година бе пръв по улиците на Монте Карло.

Все още имам договор до 2024 г. Не мога да си представя, че след това ще прекратя кариерата си“, сподели Перес.

Твърде млад съм за това и все още се забавлявам твърде много, дори ако спортът отнема много от времето ми. В крайна сметка всяко начинание крие своите рискове.“

Перес вярва, че когато му дойде времето няма да има никакви трудности да затвори вратата на живота си и на времето в F1 благодарение на сплотеното си семейство, което е много важен компонент в живота му извън пистата. Преди две седмици той заяви, че Формула 1 е спорт, в който нямаш личен живот.

„F1 се превръща в твоя живот и не можеш просто да го оставиш ей така. Все пак в крайна сметка няма да ми е трудно да продължа напред.“

Най-красивите моменти в живота ми нямат нищо общо със състезанията. Например раждането на децата ми. Но дори простите неща означават много за мен..“

Когато си купя тако за 20 песос (0.95 евро) в Мексико и прекарам време със семейството си. Това са моменти, които не се случват във Формула 1″, добави Серхио Перес.

Опитният мексиканец заема трето място във временното класиране преди Гран при на Белгия следващия уикенд. Пилотът на Ред Бул изостава с 85 точки от съотборника си Макс Верстапен и само на 5 от състезателя на Ферари Шарл Льоклер.