Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес обясни защо в Рейсинг Пойнт са направили малко обиколки

Перес обясни защо в Рейсинг Пойнт са направили малко обиколки

1117
0
Серхио Перес
Серхио Перес, снимка: Рейсинг Пойнт

Серхио Перес обясни защо в екипа му Рейсинг Пойнт са направили сравнително малко обиколки за 4-те дни тестовете на тимовете от F1 на пистата Каталуня в Испания.

Мексиканецът и новият му съотборник Ланс Строл навъртяха едва 248 тура срещу 610 за Мерцедес (най-много от всички) и 598 за Ферари. По-малко от рейсинг Пойнт имат само в Уилямс – 88. Екипът на Франк Уилямс пропусна първите 2 дни от изпитанията.

Според Перес причината е липсата на достатъчно резервни части и компоненти. „Тъй като ще имаме голям пакет с подобрения за Мелбърн, сме много ограничени като елементи, както преди, обясни Серхио. – Просто нямаме достатъчно части. И не искахме да рискуваме твърде много, правейки повече обиколки.

Най-важното за нас е да разберем какво се случва с баланса на колата, как можем да го направим по-добър. И как аз мога да се чувствам по-комфортно. Мисля, че по отношение на тези неща, направихме добър прогрес.“

Перес заяви още, че би предпочел да навърти повече обиколки. Но с оглед на очаквания пакет с подобрения за Австралия, той се е съгласил с решението на тима.

„Знаехме, че идвайки в Барселона, ще ни бъде трудно с оглед на километрите, които ще направим, и пакетът, с който ще разполагаме, добави мексиканецът. – Работихме на пълна скорост, за да се опитаме да се справим с настройките. Надявам се, че ще можем да сме много по-добре.“