Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес обявява, че се оттегля от F1 по време на уикенда в...

Перес обявява, че се оттегля от F1 по време на уикенда в Мексико?

8695
0
Серхио Перес
Серхио Перес; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Нов слух относно бъдещето на Серхио Перес обикаля от няколко дни. Твърди се, че пилотът на Ред Бул ще сложи край на кариерата си и ще го обяви по време на уикенда за домашната му Гран при на Мексико. Надпреварата в Мексико Сити на пистата Ерманос Родригес е в края на октомври.

Информацията се появи в публичното пространство заради неофициален разговор с човек от Ескудерия Телмекс, от която Перес е част на практика през цялата си кариера

Говори се, че мексиканският пилот е водил разговори с Ред Бул след надпреварата в Катар. Той изкара втори пореден лош състезателен уикенд на пистата Лосаил, след като и в Япония не бе не ниво. Бъдещето му се обсъжда постоянно, а изявленията на шефовете на Ред Бул вече се променят. Кристиан Хорнер повтаря, че екипът ще направи всичко, за да си върне Перес формата. Хелмут Марко обаче вече публично каза, че състезателят се нуждае от смяна на атмосферата и тима.

Разговорът, за който става дума като източник на слуха, е проведен по време на частна вечеря. Според него от Ред Бул съобщили на Перес, че няма да го задържат за сезон 2024. Това се случило в дните преди състезателния уикенд в Япония и според историята е причина за ужасното представяне на Перес и на Сузука, и на Лосаил. Екипът на пилота направил опит да му намери място другаде за следващия сезон, което се оказало невъзможно. Само мястото на Логан Сарджънт остава непотвърдено за догодина и не се знае дали американският пилот ще продължи да се състезава във Формула 1. Всички останали позиции са официално обявени. При това положение Перес и екипът му стигнали до извода, че е време 33-годишният пилот да сложи край на активната си F1 кариера.

Не е било обсъждано или комуникирано кой би заместил Перес, ако информацията е вярна. Явно обаче дори само слухът е засегнал чувствителна струна, защото вече се появиха опровержения от лагера на пилота.