Начало Избрани Перес очаква Астън Мартин да направи огромна крачка напред през сезон 2023

Перес очаква Астън Мартин да направи огромна крачка напред през сезон 2023

2318
0
Серхио Перес, Ред Бул
Серхио Перес, снимка Ред Бул Контент Пуул

Серхио Перес очаква Астън Мартин да направи огромна крачка напред през сезон 2023. Пилотът на Ред Бул прогнозира сериозно разместване на силите в средата на колоната след началото на следващата кампания.

Перес бе част от екипа от Силвърстоун когато той носеше имената Форс Индия и Рейсинг Пойнт. Мексиканецът записа първата си победа в F1 с британския отбор в края на сезон 2020. Въпреки това той бе предсрочно освободен за сметка на Себастиан Фетел.

За щастие, Перес не остана без работа и бе привлечен от Ред Бул. 32-годишният състезател дойде на мястото на Алекс Албон. Оттогава той записа три победи и помогна за спечелването на двете световни титли на Макс Верстапен. Мексиканецът също така помогна за спечелването и на шампионата при конструкторите. Това бе първи такъв успех за австрийския отбор от сезон 2013 насам. В крайна сметка Перес финишира на трето място в генералното класиране с актив от 305 точки.

„В края на краищата, за да спечелим шампионата при конструкторите, трябва и двамата пилоти на отбора да се допълват взаимно. Затова смятам, че беше много специална година за Ред Бул. Беше наистина невероятно“, сподели Перес.

„За мен победата в Монако беше много специална, защото спечелих с чиста скорост. Честно казано това е много специален момент в моята кариера“, добави пилотът на Ред Бул.

Междувременно бившият му отбор загуби скорост след като започна да използва името на Астън Мартин. Британците завършиха на седма позиция при конструкторите през 2021 и 2022-ва, като през първия си сезон спечелиха 77 точки, а във втория- 55. Екипът от Силвърстоун водеше оспорвана битка с Алфа Ромео, която в крайна сметка загуби заради по-лошите индивидуални постижения.

Макар бе освободен предсрочно в края на 2020-та, Перес поддържа добри взаимоотношения с Астън Мартин. Опитният мексиканец бе част от тима от Силвърстоун от 2014 до 2020 г. Освен това, той донесе първия успех на екипа на Лорънс Строл.

Перес е сигурен, че Астън Мартин ще направи огромна крачка напред след идването на Фернандо Алонсо през 2023 г. Двукратният световен шампион заменя Себастиан Фетел, който се пенсионира от F1.

„Мисля, че Фернандо ще вдигне много отбора. Всичко, което чувам, показва, че следващата година ще бъде много по-конкурентна за Астън Мартин“, каза пилотът на Ред Бул.

Перес се надява, че Алонсо ще надгради всички, което е постигнато до този момент и ще помогне на Астън Мартин да се изкачи в класирането през 2023 г. Според мексиканеца, е би било добре повече топ пилоти да се борят за титлата, вместо да има нова доминация на Ред Бул.

„Би било много добре за спорта и за всички ако Фернандо да е близо до челото и да се бори както с Карлос, така и с нас.“

Перес бе доволен от представянето си през изминалата кампания. Мексиканецът се надява да се бори за титлата догодина, въпреки невероятната форма на Верстапен. Нидерландецът спечели 15 старта, докато неговият съотборник грабна само две победи.

„Бяхме много конкурентоспособни, особено в началото на сезона. Въпреки това имах период от няколко състезания, в които загубих шансовете си за борба за шампионата.“

„Мисля, че научихме много от тези моменти, което ще ни направи по-силни за в бъдеще. Важното е да успеем да постигнем тази последователност през цялата година, за да се борим за световната титла“, допълни пилотът на Ред Бул.

Серхио Перес присъства на специалното събитие на Хонда, която се проведе в края на миналата седмица на пистата Мотеги. Мексиканецът дори се качи на мотора на шесткратния световен шампион в MotoGP Марк Маркес.