Начало Избрани Перес: Очаквам тежка битка в квалификацията

Перес: Очаквам тежка битка в квалификацията

817
0
Серхио Перес, Ред Бул
Серхио Перес, снимка Ред Бул Контент Пуул

Серхио Перес очаква тежка битка в квалификацията за Гран при на Мексико. Пилотът на Ред Бул е имал затруднения по време на първите си обиколки заради високата надморска височина на пистата Аутодромо Ерманос Родригес. Местният любимец вижда отборите на Мерцедес и Ферари като огромна заплаха за първите позиции в остатъка от състезателния уикенд в Мексико Сити.

Перес се намира в най-добрия сезон в кариерата си. 32-годишният състезател от Гуадалахара спечели състезанията в Монако и Сингапур и записа още 8 подиума. Пилотът на Ред Бул даде трето време в първата тренировка в Мексико. Във втората той остана пети и бе на челно място сред тези, които използваха прототипните гуми на Пирели за сезон 2023.

„Да, беше труден, труден ден. Както обикновено в Мексико, високата надморска височина оказва своето влияние. Според мен е доста лесно да се правят грешки в тези условия“, сподели Перес.

„Като цяло, мисля, че втората тренировка беше посветена на Пирели. Все пак получихме добра информация в FP1. Изглежда, че имаме добри шансове за остатъка от уикенда.“

„Очаквам тежка битка в квалификацията. Във Ферари изглеждат много силни, както и Мерцедес. Нека видим как ще се подредят нещата. Смятам, че набрахме скорост доста бързо [в FP1]. Надявам се днес да е по-лесно, надявам се. Но не трябва да забравяме, че в Мексико можем да очакваме абсолютно всичко“, добави пилотът на Ред Бул.

Съвсем очаквано, мексиканецът бе бурно аплодиран от зрителите по трибуните на трасето в Мексико Сити.

Съотборникът на Перес Макс Верстапен нямаше толкова добър петъчен ден в Мексико. Състезателят на Ред Бул се завъртя в първата свободна тренировка. За разлика от Льоклер в FP2, нидерландецът хвана своя болид навреме. В крайна сметка той остана четвърти зад двете машини на Ферари и Серхио Перес, с когото записаха идентични времена.

„Да, просто имах един неприятен момент. Когато излязох малко от линията, чувствах, че все едно карам върху лед. Просто дрифтвах наляво, дрифтвах надясно. В един момент, когато колата тръгна, просто трябваше да държа спирачките, за да не се ударя в стената“, заяви Верстапен.

Двукратният световен шампион се отправя към неизвестното след само един стинт с меките гуми. Нидерландецът даде шесто време във втората тренировъчна сесия, която бе посветена на смесите на Пирели за догодина.

„Искам да кажа, че при меките гуми всичко беше наред, но имахме само един пробег с тях. След това в FP2 трябваше отново да тестваме гумите за 2023 г. Това прави нещата отново малко по-трудни и малко по-непознати, както бе и миналия уикенд, за всички. Според мен, по-твърдите смеси са малко по-сложни за разбиране“, добави пилотът на Ред Бул.