Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес потвърди, че напуска Макларън в края на сезона

Перес потвърди, че напуска Макларън в края на сезона

47
0
Серхио Перес

Серхио Перес потвърди, че напуска Макларън в края на сезона. Мексиканският пилот го стори чрез специално писмо, в което благодари на отбора за дадената му възможност.

Перес дойде в отбора от Уокинг едва в началото на 2013 г. на мястото на преминалия в Мерцедес Люис Хамилтън. Колата на тима МР4-28 обаче се оказа лоша и той има едва 35 точки след 17 старта. В Макларън предпочетоха да заложат на 21-годишния Кевин Магнусен за 2014 г., когато техническите правила във Формула 1 ще претърпят много сериозна промяна. За британския тим това ще е и транзитен сезон, тъй като ще е последен с двигателите на Мерцедес преди връщането на Хонда в спорта.

Пълният текст на писмото на Перес гласи:

Преди всичко искам да благодаря на Макларън за възможността да съм с тях през този сезон. За мен бе чест да съм в един от най-конкурентните отбори в спорта и не съжалявам ни най-малко, че се присъединих към екипа. Винаги съм давал най-доброто от себе си за тима и въпреки това не постигнах онова, което целях в този исторически отбор.

Решен съм да постигна много добри резултати в последните две състезания, особено в Остин. Нямам търпение да видя всичките си фенове заедно, да усетя енергията им и да им покажа най-доброто от себе си. Бих искал да кажа на всеки един от феновете си по света и в родината ми, че ще съм им вечно благодарен. Те никога не ме предадоха, особено в трудните моменти като този. Наистина оценявам подкрепата им, те никога не ме забравиха.

Срещнах много нови хора в Макларън през този сезон и създадох много добри приятели. От топ мениджмънта до маркетинга през счетоводството и инженерните отдели до механиците, готвачите, кетъринга – на практика всички в екипа – вечно ще съм им благодарен. За мен това бе огромен опит.

Бих искал да пожелая всичко най-добро на отбора. Винаги ще съм фен на Макларън. Междувременно ще се насоча към бъдещето си, за да си осигуря максимално добра възможност да се боря за победи.

Благодаря на Макларън и партньорите на екипа за този сезон, можете да сте сигурни, че никога няма да се откажа.

В отговор на посланието шефът на тима Мартин Уитмарш заяви, че има подписан договор само с Дженсън Бътън, но не и с друг пилот. Само преди два дни той твърдеше, че няма пилотски контракти.

Бихме искали да благодарим на Чеко за милото и внимателно писмо, както и за това, че бе чудесен член на екипа ни през 2013 г. Има още две надпревари този сезон и общият ни фокус е да вземем колкото се може повече точки в тях. Серхио си създаде много приятели през времето си в Макларън и всички ние възнамеряваме да сторим всичко по силите си, за да завършим годината на ниво. Желаем му всичко хубаво в бъдеще и сме сигурни, че му предстоят много успехи. Що се отнася до пилотите ни за догодина, сделка за 2014 г. не е подписана с друг състезател освен Дженсън. Затова няма какво да обявим в момента. Когато ситуацията има развитие, ще последва и съобщение – допълни Уитмарш.