Начало Избрани Перес прие извиненията на Марко

Перес прие извиненията на Марко

922
0
Серхио Перес, Ред Бул
Серхио Перес, снимка Ред Бул Контент Пуул

Серхио Перес прие извиненията на д-р Хелмут Марко. Пилотът на Ред Бул е имал личен разговор със съветника на тима, в който са изяснили ситуацията. Перес също така потвърди, че продължава напред и няма да мисли повече за това нещо.

Миналата седмица д-р Хелмут Марко даде интервю пред притежаваната от Ред Бул телевизия ServusTV. В него той обясни, че лошото представяне на Перес е свързано с недостатъчната му концентрация. Според Марко, мексиканецът не е достатъчно концентриран, тъй като е от Южна Америка

„Знаем, че той има проблеми в квалификациите и има колебания във формата си. Той е южноамериканец и просто не е толкова концентриран в главата си, колкото Макс (Верстапен) или Себастиан (Фетел)“, каза Марко миналата седмица.

Коментарът на австриеца бе определен за обиден и ксенофобски. В края на миналата седмица д-р Марко официално поднесе извиненията си на Перес в друго изявление, публикувано в телевизията на Ред Бул.

В началото на седмицата Перес е провел личен разговор с Марко. По време на него австриецът се е извинил на мексиканеца. Според думите на Перес, случаят вече е приключен.

„Имах личен разговор с него. Той се извини. Това за мен беше най-важното“, сподели Перес по време на днешните срещи с медиите. „Да, продължаваме напред. Имам лични отношения с него. Мисля, че винаги можеш да изпитваш такива чувства, когато виждаш подобни неща“, продължи Перес. „Познаването на човека в този случай помага много, защото знам, че той не иска да го направи по този начин. Аз приех извинението му, защото познавам Хелмут много добре и знам, че той не иска да прави такива неща.“

Перес призна, че не се е обидил от думите на Марко, колкото и неумели да са били те.

„Съвсем не, ако трябва да съм напълно честен. Както казах, познавам Хелмут и имам лични отношения с него. Знам, че не иска да го каже по този начин. Изобщо не се обидих. Да речем, че ако тези коментари бяха от друга гледна точка или т. н. , щеше да ми се наложи да ги приема по различен начин. Но за мен нещата стоят така и не ги приемам лично“, обясни Перес.

Перес уточни, че личните му отношения с д-р Марко и неговото тълкуване на коментарите имат предимство пред това, което правят в медиите или социалните мрежи

„Каквото и да кажа пред медиите или той пред тях, то е различно от разговорите, които водим. Така или иначе, ние имаме добри отношения. Знам, че това не е свързано със страна ми.“

„Както казах, Хелмут се извини. Смятам, че всички правим грешки. Най-важното за мен е, че приемам извинението му, неговото лично извинение. Това, което се случва после от страна на медиите и от страна на обществеността, не зависи от мен. За мен най-важна е личната връзка“, добави пилотът на Ред Бул.

„Винаги ще разговаряме на пистата, както и извън нея, все пак се виждаме почти всеки уикенд. Той ще ви каже какво мисли. Едно от нещата, което можем да оценим у Хелмут, е, че той е много прозрачен пред медиите и света като цяло, а също и пред пилотите. Той е такъв, какъвто е“, заключи Серхио Перес. Мексиканецът спечели миналогодишното състезание на пистата Марина Бей. Пилотът на Ред Бул е един от фаворитите за победата в Гран при на Сингапур, като се има предвид представянето му на улични писти.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Oracle Red Bull Racing (@redbullracing)