Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес приема новата Гран при на САЩ за свой домашен старт

Перес приема новата Гран при на САЩ за свой домашен старт

40
0
Серхио Перес

Формула 1 се връща в Съединените щати след няколкогодишно отсъствие, но на съвсем нова писта – до Остин, Тексас. Екипите от Гран при ще разчитат на симулации и на свободните тренировки, за да натрупат достатъчно данни за трасето.

За Заубер предпоследната надпревара от календара е особено важна, тъй като швейцарският тим е само на 12 точки от петото място в класирането при конструкторите. Освен това Серхио Перес смята тази конкретна надпревара за най-близката до домашна за себе си и няма търпение да види феновете си на трибуните.

От осем години насам това е най-близкото място до родния ми град Гуадалахара, където ще се състезавам. Очаквам да дойдат много мексиканци и да ми дадат допълнителна мотивация. Надявам се, естествено, един ден да има Гран при на Мексико, защото знам колко голям е ентусиазмът за Формула 1 в страната ми. Засега обаче надпреварата в Остин ще е домашната ми надпревара – обясни Перес.

Той допълни, че няма проблем с ученето на писти и това му се удава доста бързо.

Съотборникът му Камуи Кобаяши пък спомена, че досега в САЩ е бил само в Ню Йорк и Лас Вегас.

Знам, че ми предстои нещо напълно различно и може би доста вълнуващо, тъй като Тексас е свързан с каубоите и се надявам да видя такива там – продължи японският пилот. – Не съм карал пистата в симулатора и всъщност нямам представа каква е. Но не се притеснявам. Първата ми работа там ще е да обиколя всичко. Не знам колко обиколки ще ми отнеме да я науча, тъй като всичко зависи изцяло от трасето. Може да са три, десет или повече.

Шефът на инженерите Джампаоло Далара обясни от своя страна, че отборът вече има основни насоки за настройките благодарение на симулациите си. Не е ясно обаче колко абразивен е асфалтът на пистата.

В петък може би ще се кара повече за разлика от ситуацията на други писти, за да се уточнят окончателно реглажите, както и пилотите да научат пистата. Трасето започва с права и изкачване към първи завой, след което има поредица бързи завои. Според мен тази част ще пасне най-много на автомобила ни – добави Далара.