Начало Избрани Перес пропуска срещите с медиите в Австрия

Перес пропуска срещите с медиите в Австрия

1293
0
Серхио Перес, Ред Бул
Серхио Перес, снимка Ред Бул Контент Пуул

Серхио Перес пропуска медийния ден в Австрия. Пилотът на Ред Бул не се чувства добре и няма да се появи в падока на F1 днес. Все още не знае дали опитният мексиканец ще се включи в същинския рейс уикенд на пистата Ред Бул Ринг.


Перес заема второто място във временното класиране за сезона. 33-годишният състезател изостава с 69 точки от действащия си съотборник Макс Верстапен.

Подобно на всички свои колеги от F1, Перес трябваше да участва в традиционните медийни дейности в четвъртък. Състезателят на Ред Бул обаче беше освободен от тях поради потенциално заболяване.

„Чеко [Перес] няма да бъде на пистата през днешния ден. Снощи той се почувства зле и използва деня за почивка, за да се увери, че е във възможно най-добро здраве за състезанието този уикенд“, се казва в изявление на Ред Бул.

Перес се сблъска с редица проблеми в последните няколко старта. Мексиканецът не се качи на подиума в Монако, Испания и Канада. Това позволи на Верстапен да се откъсне напред. Двукратният световен шампион триумфира в четири поредни старта и е фаворит за победата в Австрия. В момента Макс има повече от комфортна преднина спрямо Перес, която може да се увеличи още повече този уикенд. Същевременно до мексиканеца се доближава Фернандо Алонсо от Астън Мартин.

Отсъствието на Перес идва във възможно най-лошия момент, тъй като уикендът в Австрия включва спринт. Това означава, че има само една тренировка в петък, след която следва квалификацията. Перес трябва да вземе участие в квалификационната сесия, иначе няма да получи разрешение да се включи в уикенда.

Ако Перес не може да се включи в рейс уикенда в Австрия, Ред Бул има няколко възможности. Австрийският екип може да повика Юки Цунода или Ник де Врис от Алфа Таури. Другите опции са резервните състезатели Лиам Лоусън и Даниел Рикиардо.