Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес: Рикиардо нямаше Ред Бул, за да ме изпревари

Перес: Рикиардо нямаше Ред Бул, за да ме изпревари

1659
0
Серхио Перес
Серхио Перес, снимка: Рейсинг Пойнт

Даниел Рикиардо не е разполагал с кола на Ред Бул, която да му даде възможност да изпревари Серхио Перес в битката за 7-ото място в Мексико. Това заяви пилотът на Рейсинг Пойнт след състезанието.

Австралиецът, който тази година премина в Рено, опита атака с късно спиране на първия шикан в 62-ата обиколка. Той обаче влезе с много голяма скорост и не успя да се задържи на трасето. Рикиардо мина през тревата и загуби битката. Той завърши на 8-о място.

„Знаех, че той е много силен с гумите медиум, които му даваха предимство, и ме доближи, обясни Перес. – След състезанието му казах, че вече не разполага с колата на Ред Бул, за да прави такъв тип маневри с късно спиране.

Той беше на лимита и спря много късно. Беше добре, че му оставих малко място и избегнахме контакт. 7-ата позиция е като победа за нас. Състезанието ми беше перфектно.“

Рикиардо определи опита си за изпреварване като оптимистичен.

„Опитах да го изпреваря в тази обиколка, но блокирах гумите и пропуснах възможността, каза Даниел. – Атаката ми дойде от много далеч, а той вече беше започнал да спира много добре. Затова опитът ми бе оптимистичен, но все пак съм разочарован, че не го изпреварих.“

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter