Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес: Рикиардо нямаше Ред Бул, за да ме изпревари

Перес: Рикиардо нямаше Ред Бул, за да ме изпревари

1722
0
Серхио Перес
Серхио Перес, снимка: Рейсинг Пойнт

Даниел Рикиардо не е разполагал с кола на Ред Бул, която да му даде възможност да изпревари Серхио Перес в битката за 7-ото място в Мексико. Това заяви пилотът на Рейсинг Пойнт след състезанието.

Австралиецът, който тази година премина в Рено, опита атака с късно спиране на първия шикан в 62-ата обиколка. Той обаче влезе с много голяма скорост и не успя да се задържи на трасето. Рикиардо мина през тревата и загуби битката. Той завърши на 8-о място.

„Знаех, че той е много силен с гумите медиум, които му даваха предимство, и ме доближи, обясни Перес. – След състезанието му казах, че вече не разполага с колата на Ред Бул, за да прави такъв тип маневри с късно спиране.

Той беше на лимита и спря много късно. Беше добре, че му оставих малко място и избегнахме контакт. 7-ата позиция е като победа за нас. Състезанието ми беше перфектно.“

Рикиардо определи опита си за изпреварване като оптимистичен.

„Опитах да го изпреваря в тази обиколка, но блокирах гумите и пропуснах възможността, каза Даниел. – Атаката ми дойде от много далеч, а той вече беше започнал да спира много добре. Затова опитът ми бе оптимистичен, но все пак съм разочарован, че не го изпреварих.“